Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''to je nedopustivo''

Oglasio se i Hajduk: ''Ne bježimo od odgovornosti''

Nakon sramotnog propusta službi sigurnosti na Jadranskom derbiju na Poljudu, službeno se oglasio domaćin.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Upad maskiranog huligana na teren poljudskog stadiona za vrijeme subotnjeg Jadranskog derbija, u široj je javnosti, nažalost, zasjenio samu nogometnu utakmicu. Huligan je preskočio ogradu na sjevernoj tribini te potom vatrogascima iz kante uzeo štipaljku za prikupljanje pirotehničkih sredstava nakon čega je strašio suca Zebeca koji se morao povući prema centru. Srećom, sve je ostalo na tome.

Nakon incidenta se službeno oglasio Hajduk koji je najviše izgubio takvim primitivnim ispadom pojedinca iz redova splitskih navijača.

''Neovisno o namjerama ili motivima osobe koja je ušla u teren neosporno je da se radi o velikom sigurnosnom propustu. Ulazak osobe u teren s predmetom kojim može ozbiljno ozlijediti bilo koga na terenu je nedopustiv, jednako kao i spora reakcija koja je uslijedila nakon toga. Za sigurnost na stadionu su zadužene zaštitarske tvrtke i policija. Naravno da imamo slobodu izbora koju ćemo tvrtku angažirati stoga ne bježimo od odgovornosti, dok će, sigurni smo, policija preispitati svoje djelovanje.

Stanje u hrvatskom nogometu je zatrovano, frustrirajuće i posljedice su pogubne, no mi kao organizator ne smijemo dozvoliti da se ovakav propust ponovi. Svi koji nastupaju na Poljudu, kao i svi naši gledatelji i navijači, moraju se osjećati sigurno. Protiv smo i ne podržavamo nikakav oblik nasilja niti protuzakonitog ponašanja. Napravit ćemo sve što je u našoj moći da ga na našem stadionu ne bude. Nadamo se da će nam ozdravljenje hrvatskog nogometa u tome pomoći.

HNK Hajduk Split''

Po čemu ćete najviše pamtiti ovaj Jadranski derbi?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider