Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VILLARREAL, WEST HAM I OSTALI

Održan ždrijeb skupina Konferencijske lige: Neke su vrlo jake, dok neke dovode u pitanje smisao natjecanja

Izvučene su skupine i trećeg UEFA-inog nogometnog natjecanja, Konferencijske lige.

AS Roma (Foto: Afp)

Nakon završenih susreta play-offa, gdje u jednom od njih Hajduk nije uspio iznenaditi Villarreal, izvučene su skupine UEFA Konferencijske lige za ovu sezonu.

Klubovi iz čak 28 različitih država

Grupnu fazu ove su sezone izborili klubovi iz čak 28 različitih država. Po dva su dali tek Belgija, Češka, Turska i Rumunjska, a posebno vrijedi napomenuti kako se tu našao po jedan klub iz Irske, Kosova, Litve, Latvije, Armenije i Lihtenštajna.

Nažalost, od tri hrvatska predstavnika u kvalifikacijama, niti jedan nije izborio ovaj dio natjecanja, no realno je reći kako je veliki broj sudionika ovdje došao putem neuspjeha u kvalifikacijama za dva jača UEFA natjecanja.

Neke skupine djeluju zanimljivo

Što se tiče skupina, neke ipak izgledaju zanimljivo, poput one koju čine Villarreal, Austria Beč, poljski prvak Lech Poznan i Hapoel Beer Sheva, dok bi zanimljiva mogla biti i ona s njemačkim Kölnom, francuskom Nicom te Partizanom i Slovačkim, klubom iz Češke.

S druge strane, mnogi će reći kako skupina koju čije Apollon Limasol, AZ, Vaduz i Dnipro postavlja pitanje o tome koliko je ovo natjecanje zapravo smisleno.

Sve u svemu sustav natjecanja je takav da pobjednik skupine prolazi automatski u osminu finala, dok drugoplasirani ipak ima posao u jednoj rundi ranije, kad će se susresti s nekim od trećeplasiranih momčadi iz Europske lige.

Takav sustav natjecanja na kraju je prošle sezone zapravo donio vrlo respektabilne polufinalne parove natjecanja koje je na kraju osvojila talijanska AS Roma.

Kako izgledaju sve skupine, pogledajte u objavi ispod teksta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider