Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jakobušićeva prezentacija

Održan sastanak prvoligaša i HNS-a: Hoće li se vratiti Udruga prvoligaša?

Istaknuto je da klubovi premalo komuniciraju i zajednički usklađuju svoje stavove te da je potrebno pronaći model koji bi unaprijedio zajedničke aktivnosti klubova

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u petak je održan sastanak predstavnika svih klubova Hrvatski Telekom Prve lige s predstavnicima HNS-a.

Savez su predstavljali izvršni direktor Marijan Kustić, dopredsjednik Saveza Robert Markulin, tajnik Saveza Vladimir Iveta i povjerenik za natjecanje HNL-a Josip Brezni.

U konstruktivnoj atmosferi raspravljalo se o problemima manjka komunikacije između klubova, načinima pronalaženja novih sponzora, boljem plasiranju i prodaji TV prava.

Dopredsjednik Hajduka Lukša Jakobušić održao je prezentaciju u kojoj je iznio podatke o trenutnom stanju i prijedlog osnivanja udruge klubova. U raspravi koja je slijedila istaknuto je da klubovi premalo komuniciraju i zajednički usklađuju svoje stavove te da je potrebno pronaći model koji bi unaprijedio zajedničke aktivnosti klubova.

"Predstavili smo prijedlog i iznijeli jasne i čvrste argumente. Zaključak svih je da aktualno stanje nije dobro, međutim neki smatraju da i dalje trebamo funkcionirati unutar HNS-ova sustava. Hajduk s druge strane traži profesionalizaciju jer bismo jedino s neovisnim menadžmentom mogli u potpunosti iskoristiti golemi i očiti potencijal nacionalne lige", kazao je dopredsjednik Jakobušić.

Idući sastanak u prvoj polovici rujna

Predložene su mogućnosti osnivanja udruge, zatim formiranja plenuma ili proširenja postojeće Komisije za profesionalni nogomet.

Zaključeno je da će do sljedećeg sastanka, koji će se održati u prvoj polovici rujna, klubovi dati svoje prijedloge koji će se razmotriti i raspraviti, a zatim donijeti konačni prijedlog o daljnjem načinu zajedničkog djelovanja klubova Hrvatski Telekom Prve lige.

"Cilj nam nije međusobno preglašavanje, već pronaći zajednički interes za svih deset klubova", zaključio je Hajdukov dopredsjednik.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider