Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrat će se u travnju

Odgođen najveći derbi hrvatskog nogometa, otkriveno koliko zaraženih igrača ima Hajduk

Povjerenik za natjecanje donio je očekivanu i jedinu logičnu odluku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk i Dinamo neće se sastati ove nedjelje 21. u najvećem derbiju hrvatskog nogometa.

Povjerenik za natjecanje u HNL-u Josip Brezni uvažio je zahtjev Splićana za odgodom zbog zaraze koronavirusom.

Hajdukovci su nedavno imali dva uzastopna gostovanja, prvo Osijek pa Rijeku, a u cjelokupnoj delegaciji bile su 33 osobe (igrači, stručni stožer, prateće osoblje). Od njih 33, čak 20 ih je na testiranjima bilo pozitivno, a od tih 20 zaraženih 12-orica su prvotimci, što smo doznali iz priopćenja na službenoj stranici HNL-a.

"Nakon što je HNK Hajduk 12. veljače dostavio dokumentaciju i obavijest da je kod petorice igrača potvrđena zaraza koronavirusom, 15. veljače dostavio je novu dokumentaciju i obavijest da je kod još sedmorice igrača potvrđena zaraza. S obzirom na propisano vrijeme izolacije za oboljele, HNK Hajduk ne može igrati utakmicu 22. kola HT Prve lige Hajduk - Dinamo u zakazanom terminu 21. veljače pa je zatražio odgodu", stoji u obrazloženju na službenoj stranici HNL-a.

Igrat će se u travnju

Ovako je povjerenik Brezni pojasnio svoju odluku:

"Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. siječnja 2021. godine, kojom je dano ovlaštenje povjereniku natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da se u nekom klubu HT Prve lige potvrdi zaraza kod najmanje petorice igrača, neophodno je donijeti odluku o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođena utakmica odigrat će se u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno."

Budući da Splićane u ožujku očekuju i osmina finala Kupa protiv Zagreba i (očekivano) četvrtfinale kod Gorice te da već imaju jednu zaostalu utakmicu (doma protiv Slaven Belupo) i da je krajem tog mjeseca reprezentativna stanka, može se očekivati da će se taj derbi odigrati u travnju, a slobodni termini za sada su 13. i 27. u mjesecu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider