Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
narod je rekao svoje

Bizarna situacija s nekadašnjim megatalentom: Odigrao 10 minuta i nije napravio ništa, a postao je igrač utakmice

Martin Odegaard pokazao je koliko je popularan u narodu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Martin Odegaard još je kao tinejdžer dobio etiketu sljedeće velike stvari u svijetu nogometa, pa je s tek 16 godina zaradio transfer u Real Madrid.

Danas 22-godišnji Norvežanin (još) nije dospio na razine kakve su mu predviđali, ali svejedno je postao vrlo dobar nogometaš. Ipak, zasad nedovoljno dobar da preuzme uzde u veznom redu Madrida, pa je otišao na novu posudbu u londonski Arsenal.

Tamo je debitirao protiv Manchester Uniteda i bio proglašen igračem utakmice. Na prvu zvuči sjajno, ali radi se zapravo o zanimljivoj priči koja stiže iz Odegaardove rodne Norveške.

Ovaj je nogometaš, naime, toliko je popularan u domovini da su ga sugrađani izglasali za igrača utakmice prije nego je uopće ušao u igru.

Već na poluvremenu u izboru norveških gledatelja imao je 26 posto glasova i bio drugi iza Brune Fernandesa.Do 75. minute prešao je u vodstvo s 41 prema 29 posto glasova, a kada je ušao u igru u 83., Fernandes više nije imao nikakve šanse.

Na utakmici Odegaard nije napravio praktički ništa - imao je tri kontakta s loptom i dva točna dodavanja u ukupno 14 minuta na terenu. Međutim, piše mu se titula igrača utakmice u Norveškoj...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider