Trener Atletico Madrida Diego Simeone neće moći s klupe voditi svoju momčad u finalu Europske lige protiv francuskog Marseillea.

Odluka je to Arbitražnog sportskog suda u Lausanni (CAS) koji je odbio žalbu Atletico Madrida. Simeone je suspenziju zaradio u polufinalu protiv Arsenala, a UEFA mu je odrezala kaznu od četiri utakmice.

Atletico se žalio na tu odluku, ali UEFA je odbila žalbu. U očajničkom pokušaju da smanje suspenziju i ''spase'' svog trenera prije finala, Atletico se žalio CAS-u, ali je na dan finala dobio još jednu odbijenicu.

Ulogu prvog trenera preuzet će pomoćnik Germán ''Mono'' Burgos, dok će Simeone utakmicu pratiti s tribina.

Atletico će u finalu pokušati osvojiti prvi trofej sezone. Ovo natjecanje su dosad osvojili dva puta, zadnji put 2012. u prvoj sezoni Diega Simeonea na klupi Colchonerosa. El Cholo je u sedam sezona na klupi Atletica osvojio pet trofeja.