Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ikona purgerskog dinama

Od Cice Kranjčara oprostio se dirljivo njegov voljeni Dinamo, lijepe riječi stigle iz Hajduka

Hrvatski nogomet oprašta se od bivšeg izbornika, prvog kapetana Vatrenih i legende zagrebačkog Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zlatko Kranjčar preminuo je rano jutros u Zagrebu. Imao je 64 godine. Navijači Dinama pamte ga kao jednog od najboljih igrača u povijesti. Ćiro Blažević rekao nam je kako bez Cice ne bi bilo povijesnog naslova iz 1982. godine, a kasnije je Modrima kao trener donio još dva naslova prvaka Hrvatske.

''Zagrebački dečko, svojevrsna personifikacija 'purgerskoga' Dinama, koji je upravo na njegovim krilima letio do naslova prvaka 1982. godine. Bio je to 'let popularne lastavice', kako smo nazivali njegov toliko karakterističan skok kojim bi se u zraku izvio unatrag i snažno gađao glavom, potez kojim je prkosio zakonima fizike. Bila je to finta s 'Cicinim potpisom', ali samo jedna od finti, poteza nogometne estetike kakvim će ga zauvijek pamtiti Dinamovi drukeri'', napisao je, između ostalog, Dinamo na službenoj stranici.

Gospodin kojeg su svi voljeli

Od Cice se oprašta i Hajduk, jedan od njegovih najvećih rivala, u koji je 2005. godine nakon sukoba sa Zdravkom Mamićem odveo sina Niku. Bio je to jedan od najvećih transfera u nogometnoj povijesti na ovim prostorima. Zbog svoje je otvorenosti Cico, unatoč tome što je bio ikona Dinama, bio cijenjen i u Splitu.

''Rival na travnjaku, gospodin i prijatelj izvan njega. HNK Hajduk izražava iskrenu sućut cijeloj njegovoj obitelji zbog ovog nenadoknadivog gubitka. Počivao u miru'', stoji, između ostalog, na Hajdukovoj stranici na Facebooku.

''Prvi kapetan Vatrenih, bivši izbornik hrvatske reprezentacije te igračka i trenerska legenda Dinama, Zlatko Kranjčar preminuo je u Zagrebu nakon kratke i teške bolesti. HNS izražava duboku sućut njegovoj obitelji zbog ovog nenadoknadivog gubitka. Počivao u miru'', stoji pak u objavi Hrvatskog nogometnog saveza.

Bolna srca i u velikoj tuzi javljamo da nas je naš dragi prijatelj, naš proslavljeni „plavi devet“ i sjajan trener,...

Objavljuje GNK Dinamo ZagrebPonedjeljak, 1. ožujka 2021.

[POČIVAO U MIRU] Noćas nas je napustila istinska legenda hrvatskog nogometa Zlatko Cico Kranjčar. Bio je prvi kapetan...

Objavljuje HNK Hajduk SplitPonedjeljak, 1. ožujka 2021.

 

🙏 U ponedjeljak nas je napustio Zlatko Kranjčar, poznati hrvatski nogometaš i bivši izbornik hrvatske nogometne...

Objavljuje NK RijekaPonedjeljak, 1. ožujka 2021.
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider