Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DVA PUTA IM SE TO DOGODILO

Objavljen podatak na koji bi optimističnim navijačima Arsenala mogla stati knedla u grlu

Impresivan start Arsenala u sezonu probudio je među njihovim navijačima dugo neviđenu nadu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je teško ignorirati i dalje sjajnu igru Manchester Cityja, dosadašnja priča sezone u Premier ligi ipak je Arsenal.

Trenutni lideri prvenstvene ljestvice ostvarili su osam pobjeda u prvih devet kola, a posebno su impresivni bili u prošla dva kola, kad su savladali Tottenham i Liverpool.

Arsenal ima sve što treba za pobjeđivati najbolje

Potvrdili su time da ove sezone imaju ono što je potrebno za nadmetati se s najboljima i uistinu je šteta što je susret protiv Cityja, koji su trebali odigrati za dva tjedna, odgođen. Posebno dok su oboje u ovakvoj formi.

Ne treba čuditi što su njihovi navijači vratili optimizam, odnosno ponovno vjeruje da se njihov klub može boriti za naslov prvaka Engleske. Mnogima je dovoljno već samo to da Arsenal sigurno korača prema Ligi Prvaka, koju ne igraju posljednjih šest sezona.

Ipak, kako su Englezi poznati statističari, tako su izvukli zanimljiv statistički podatak koji Arsenalu baš ne ide u prilog.

Dobar start ne znači puno

Naime, posljednja momčad koja je startala sezonu s osam pobjeda u prvih devet kola, a da nisu osvojili titulu, bio je Arsenal u sezoni 2007./08.

Da bi sve zvučalo još gore, isto to im se dogodilo i tri sezone ranije.

Arsenal iduću utakmicu igra na gostovanju kod Leedsa, no niti pobjeda na Elland Roadu ne bi im pomogla u bijegu od ovog podatka. Naime, 2007./08. slavili su i u desetom kolu, da bi tek u 11. došao neodlučeni rezultat.

Srećom, igrači se većinom ne obaziru na ovakve podatke i to je svakako najbolje. Arsenal treba ići susret po susret i skupljati bodove, a isti će se gledati na kraju. Već sam povratak u Ligu prvaka za njih bi bio veliki uspjeh. 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider