Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svaka čast, niko

Novo veliko priznanje za Niku Kovača: Proglašen trenerom godine u Njemačkoj

Trener Bayerna primio je sinoć nagradu za najboljeg trenera godine u izboru Bilda.

Niko Kovač (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najpopularniji njemački dnevnik, koji slovi kao jedan od najprodavanijih dnevnih listova u Europi, Bild sinoć je podijelio svoje godišnje sportske nagrade. Pred oko 700 uzvanika u Hamburgu jedan od laureata bio je i naš Niko Kovač.

Aktualni trener Bayerna, koji je u sezonu ušao s pobjedom protiv Hoffenheima prošlog petka, proglašen je trenerom godine. Urednici Sport Bilda dodijelili su nagrade u devet kategorija, a Kovač je odnio pobjedu u izboru trenera godine.

Podsjetimo, bivši hrvatski izbornik prošle je godine s Eintrachtom iz Frankfurta osvojio je njemački Kup i to slavljem u finalu protiv svog sadašnjeg kluba. Bila je to najveća sportska senzacija prošle sezone u cijeloj Njemačkoj, jer Bayern je bio veliki favorit za dvostruku krunu.

To je još jedno veliko priznanje za hrvatskog stručnjaka, no ipak je ono najveće bio poziv iz Münchena i dolazak na klupu jednog od najvećih europskih klubova.

Podsjetimo i kako je Kovač ispao gospodin kada je u petak nakon pobjede priznao kako je sudac vjerojatno krivo dosudio 11-erac u korist Bayerna.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider