Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vrijeme mu je isteklo

Novi sportski direktor, novi vjetrovi u Parizu: PSG tjera Neymara u Juventus?!

Luis Campos postao je sportski direktor PSG-a i krenuo u provjetravanje svlačionice. Neymar i njegov status su među najvažnijim stvarima za riješiti.

Neymar (Foto: Afp)

Luis Filipe Hipolito Reis Pedrosa Campos, poznatiji kao Luis Campos, postao je početkom ovog mjeseca savjetnik za nogomet u PSG-u.

Portugalski stručnjak, koji je u domovini trenirao niz klubova, a ugled na kontinentalnoj razini stekao tijekom obnašanja funkcije sportskog direktora u Monacu u periodu od 2013. do 2016. godine, postao je desna ruka predsjednika Nassera Al-Khelaifija u strukturi PSG-a.

Dobio je Campos odriješene ruke za sportski sektor i na tom polju trenutno ima dva prioriteta. Jedan je dovođenje novog trenera (sve se više priča da to neće biti Zinedine Zidane nego Christophe Galtier), a drugi je - Neymar.

Brazilac, koji je u veljači navršio 30 godina, već odavno nije glavna zvijezda na Parku prinčeva, nije nedodirljivi broj jedan niti to može biti pored Kyliana Mbappea i Lionela Messija.

Prečesto je Neymar zbog ovih ili onih razloga odsutan, bije ga glas da baš i ne vodi sportski život, a pritom i dalje uživa u svojoj bogovskoj plaći.

Stoga bi ga se PSG rado riješio, makar na način da ga negdje pošalje na posudbu, jer teško je očekivati da bi neki klub iskrcao za ovog današnjeg Neymara 100-tinjak milijuna eura koliko se prepostavlja da bi Parižani mogli tražiti.

Neymar na posudbu u Juventus?

Baš za posudbu pojavila se priča zvana: Juventus. Stara dama ne može si priuštiti plaćanje odštete, ali bi dovođenjem Neymara napravili fantastičan posao, u sklopu nastojanja da pokušaju vratiti Scudetto i ponovno biti važan faktor u Ligi prvaka.

Neymar u Parizu ima mjesečnu plaću od tri milijuna eura netto odnosno 36 milijuna eura godišnje. Realizira li se ova posudba, Juventus bi morao veći dio toga pokriti, ali za pretpostaviti je da bi dio njegove godišnje gaže plaćao i PSG. Njima ionako novac ne predstavlja nikakav problem i kudikamo im je važnije, zbog harmonije u svlačionici, rješiti se ćudljivog Brazilca.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider