Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
traži se karta više

Novi praznik nogometa na Gradskom vrtu: Austrijanci se pribojavaju Osijeka

Sve je spremno za novi praznik nogometa na Gradskom vrtu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Osijeku su u tijeku posljednje pripreme za sutrašnji ogled protiv bečke Austrije. Iako su Osječani na papiru dobili najlakšeg protivnika, treneru Zoranu Zekiću ne sviđa se uloga favorita.

''Austrija u zadnjih sedam gostujućih utakmica u Europi ima pet pobjeda, jednu neriješenu utakmicu i jedan poraz. Sigurno imaju više iskustva od nas u europskim natjecanjima, ali mi imamo puno prednosti koje moramo znati iskoristiti'', rekao je Zekić.

Jedna od prednosti sigurno će biti i rasprodani Gradski vrt. U Osijeku se ponovno traži ulaznica više, a odlično raspoloženje zavladalo je u momčadi nakon što su reprezentativne pozive dobili Petar Bočkaj i Borna Barišić.

''To je novonastala situacija, ali prekrasna za nas. Jučer sam čestitao Bočkaju i Borni, našem kapetanu. Ujedno sam čestitao i svim njihovim suigračima jer i oni su im pomogli da dođu do reprezentacije. To je velika čast za naš klub i normalno je da je to još podiglo atmosferu u momčadi'', dodaje Zekić.

Dobrih vijesti, barem za za trenera, ima još. Iako se spominjao odlazak Borne Barišića od toga trenutačno nema ništa. Iz Amsterdama se pak vratio Mateo Barać kojemu je propao transfer u Ajax, pa je na okupu još uvijek cijela momčad koja je izbacila PSV.

''Nisam još rekao da Barać neće sutra početi utakmicu. Jednostavno, kad čovjek dođe iz takve situacije imaš razna razmišljanja, ali on kad se pojavio ovdje rekao je idemo dalje kao da se ništa nije dogodilo. U dobrom je stanju, i fizičkom i psihičkom.''

Momčad bečke Austrije 24 je puta bila prvak svoje zemlje, a tamošnji mediji pišu kako im je Osijek velika nepoznanica.

''Nismo se veselili kad smo izvukli Osijek, mislimo da nije slučajnost proći klub poput PSV-a, a pogotovo nije lako ne primiti niti jedan pogodak. Naknadno smo napravili dodatne detaljne analize Osijeka i moram reći da mi se nije uopće svidjelo sve što smo saznali'', rekao je trener Austrije Thorsten Fink.

Osječani neopterećeni i puni optimizma jedva čekaju novi praznik nogometa na Gradskom vrtu koji je na rasporedu u četvrtak od 20:45.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider