Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
majica za tjelesni

Je li ovo najgori dres Italije u povijesti? Bili su sinonim za dizajn, a sad su razočarali

U pravilu skockani u lijepim dresovima, Talijani će se na Euru pojaviti u majicama za trening...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanska reprezentacija, pored toga što je jedna od najuspješnijih u povijesti, u pravilu se mogla pohvaliti i najljepšim dresovima ili barem nekima od najljepših, kako i priliči svjetskoj prijestolnici mode.

Dresovi Azzura uvijek su nalazili svoje mjesto u vrhu izbora za najljepše. Treba spomenuti da se tu redovito nalaze i hrvatski s unikatnim kvadratićima; kako je taj uzorak specifičan za Vatrene, tako je i za Talijane specifična njihova posebna nijansa plave po kojoj su i dobili nadimak (azzuri - plavi).

No na predstojećem Euru možda ipak neće biti među najbolje odjevenim reprezentacijama, barem kad se pojave u rezervnim dresovima. Dok su plavi i dalje lijepi i prepoznatljivi, rezervni bijeli, koje su predstavili tijekom četvrtka ujutro, mnoge su razočarali.

Puno kritika stiglo je na račun dizajna koji potpisuje Puma, koja je dosad u pravilu radila sjajne talijanske dresove. Mnoge su ovi dresovi podsjetili na majice za trening - obične su bijele s natpisom Italia i doista izgledaju kao da su napravljene o obližnjoj tiskari. Da stvar bude gora, praktički iste dresove zadužit će Češka i Švicarska.

Originalni plan predvidio je puno ljepše bijele dresove, ali što je tu je - Talijani su dobili ovakve.

Dodajmo i da Talijani nose plavu - iako je nemaju na zastavi - od 1910. zbog Savojske dinastije koja je tada vladala Italijom. Njihova nijansa plave naziva se savojska plava ili savojska azurna.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider