Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako vam se sviđaju?

Dinamo dronom predstavio nove dresove: Narančaste i crne

Na Maksimiru su predstavljeni novi dresovi Dinama za sezonu koja počinje ovaj vikend.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U tjednu kada kreće nova sezona HNL-a drugoplasirana momčad iz prošle sezone, zagrebački Dinamo, predstavio je nove dresove. Tehnički sponzor Modrih više nije Puma već Adidas, a novost jod ove sezone je i treća garnitura dresova.

Podsjetimo, Dinamo je prošle sezone imao plave dresove, dok su oni rezervni bili žute boje. Druga garnitura će opet biti narančasta, a treća crna. Baš je crna boja dres posljednjih godina trend u svijetu nogometa, pa će od ove sezone i Hajduk i Dinamo imati taj novi izgled iako se radi o trećoj garnituri koja se najmanje koristi  te od koje se očekuje da donese određeni rezultat u marketinškom smislu.

''O plavoj ne treba puno pričati. Ona je simbol Dinama još iz doba Građanskog koji je od 1923. godine zamjenio svjetliju nijansu plavog dresa s ovom klasičnom. U toj kombinaciji pobijedili su slavnu Barcelonu 1:0 u gostima te osvojili prvi od pet naslova prvaka u Kraljevini SHS. Današnji je dres upravo kombinacija svijetloplave i tamnoplave boje. Osim što narančasta boja simbolizira optimizam, društvenost i samopouzdanje, ta je boja spoj crvene koja označava energiju i žute koja simbolizira sreću. A očekujemo puno sreće i veselja u novoj opremi počevši već od ove sezone. Crnom bojom Dinamo se priključio redu europskih velikana koji nose ili su kroz povijest nosili tu boju na svojim dresovima. Od Reala, Barcelone, Seville, Rome, Juventusa, Milana, Bayerna, Liverpoola, Chelseaja…'', rekao je direktor sektora marketinga, prodaje i komunikacija kluba Tomislav Rukavina.

 

Na predstavljanju na Maksimiru pojavila se cijela Dinamova momčad, a kapetan Domagoj Antolić je pohvalio nove dresove. Zanimljivo, prvo pokazivanje dresa odrađeno je pomoću drona koji je podigao u zrak sve tri garniture.

Malo je dorađen i službeni grb iznad kojeg su dodane dvije zvjezdice koje simboliziraju 28 naslova državnog prvaka. Ubrojani su naslovi prethodnika, nekadašnjeg Građanskog (6) te 22 trofeja prvaka iz Dinamove ere. Iz kluba su poručili kako se nadaju kako će uskoro iznad grba biti i treća zvjezdica.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider