Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MadriđAni dižu tužbu

Nova velika afera: Optužio Real za podmićivanje sudaca prije Barce, a Pereza da je nedodirljiv

Nakon "slučaja Negreira", u kojem je Barcelona optužena za podmićivanja sudaca, još jedna afera zatresla je španjolski nogomet, a ovaj put u pravom planu je Real Madrid i njegov predsjednik Florentino Perez...

Luka Modrić i Florentino Perez u zagrljaju (Foto: Afp)

Real Madrid oglasio se službenim priopćenjem nakon optužbi kontroverznog Josea Manuela Villareja (73) da je Kraljevski klub, odnosno predsjednik Florentino Perez podmićivao suce.

Zoran Zekić Veliki povratak u Osijek: Zoran Zekić postaje novi trener bijelo-plavih divider

Villarejo je španjolski biznismen i bivši časnik španjolske Nacionalne policije, koji je radio na tajnim zadacima. Optužen je za umiješanost u mrežu korumpiranih političara, poslovnih ljudi, policajaca i medijskih osoba poznatih u Španjolskoj kao “državna kanalizacija” i protiv njega se vodi postupak.

Kako god, milijunima Španjolaca poznat je kao kontroverzni tajni policajac koji raspolaže brojnim intrigantnim, ali i sumnjivim informacijama.

Optužio Real da je podmićivao suce prije Barcelone

Villarejo je u razgovoru katalonski radio RAC1 optužio Pereza da je podmićivao suce prije Barcelone te da je predsjednik Reala nedodirljiv i da se zato ništa nije dogodilo. Kazao je i da je Barcelona pod vodstvom predsjednika Sandra Rosella takođe podmićivala suce, ali da je to Real radio još prije.

"Nemoguće je u ovoj zemlji suditi nešto što se tiče don Florentina“, odgovorio je Villarejo na pitanje kako to da se Barceloni i njezinim čelnicima sudi, a Realovi ostaju zaštićeni.

Zlatan Ibrahimović Ibra o seksu, Bondu i Guardioli: "Pep mi kaže da ne dolazim Ferrarijem, a ja..." divider

"Bio bi samoubojica onaj tko bi se usudio izvesti predsjednika Real Madrida na sud. Perez je nedodirljiv“, poručio je Villarejo, koji je bacio još jednu strelicu na Florentina putem anegdote s bivšim španjolskim visokorangiranim političarom i biznismenom Alfredom Perez-Rubalcabom.

"Nesretni Rubalcaba, koji je bio navijač Real Madrida, rekao mi je da ni ne razmišljam o odlasku u madridsku ložu jer je to sjajan televizijski studio."

Real podiže tužbu

Perez nije dugo čekao s odgovorom.

"Predsjednik Real Madrida Florentino Perez, naredio je trenutačno pokretanje odgovarajućeg sudskog postupka protiv bivšeg povjerenika Villareja zbog lažnih optužbi iznesenih na katalonskoj radijskoj postaji RAC1", stoji u službenom priopćenju madridskog kluba.

Villarejove optužbe na račun Reala i Pereza prokomentirao je i šef La Lige Javier Tebas.

Zvonimir Šarlija Hajduk napokon ima odličan stoperski tandem: "On je budući hrvatski reprezentativac! Možda ne sad, ali..." divider

"Villarejo je rekao dvije stvari, da je Florentino podmitio suce i također kaže da je nedodirljiv. Prvo, ako ima nešto, neka to dokaže. Villarejo puno priča, njegove optužbe su nevjerojatne, za svaku osudu. Zato često govorim o 'novinarima u stilu Villareja'. Izmislite priču, objavite je i onda je odnesete na sud da vidite što je bilo", rekao je Tebas i dodao:

"Morat će dati više dokaza. Ali onaj drugi dio, koji kaže da je Florentino nedodirljiv, da mu je to Rubalcaba rekao, u to vjerujem jer nije da to kaže Villarejo, nego je to opće poznato u ovoj državi. To svi znaju, to je objektivna činjenica. Rubalcaba je bio jako dobar prijatelj sa Florentinom. Dok je bio ministar unutarnjih poslova, Villarejo je bio policajac. Mogao mu je to ispričati", zaključio je Tebas.

Mito i korupcija cvatu

Inače, Villarejo je u razgovoru za katalonski radio zanijekao svoju povezanost sa slučajem bivšeg predsjednika Barcelone Sandra Rosella, koji je optužen za pranje novca i odležao je u zatvoru skoro dvije godine bez prava na jamčevinu, da bi ga na kraju bio oslobođen i pušten na slobodu.

Villarejo je kazao da je taj slučaj predstavljen kao problem za sigurnost države povezanog s pitanjem katalonskog pokreta za neovisnost. Dodao je i da je sutkinja koja je vodila proces prevarena jer joj je obećano da će biti članica Vrhovnog suda.

Eto, u Španjolskoj nikad mira na društveno-političkoj sceni. Polemike će se sigurno nastaviti. Španjolsku oduvijek, a posebice posljednjih godina potresaju razne velike afere i skandali, kako u politici i javnom životu tako i u sportu, posebice u nogometu. Mito i korupcija dvije su najspominjanije riječi. No svjedoci smo da ništa drukčije nije ni u mnogim drugim državama Europe. Čak bismo rekli da su iznimke rjeđe od snijega u Sahari.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider