Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slavlje u "el televisicu"

Nova TV u Vukovaru osvojila memorijalni turnir za poginule članove HNK-a Radnički

Nova TV nadmašila je konkurente i osvojila turnir na kojem već godinama tradicionalno sudjeluje.

Galerija Momčad Nove TV Momčad Nove TV Momčad Nove TV +6 Momčad Nove TV

Nova TV osvajač je 16. izdanja Memorijalnog turnira za 28 poginulih članova HNK-a Radnički. Momčad Nove TV do trofeja je došla pobjedom protiv veterana Radničkog u polufinalu te slavljem u derbiju protiv HRT-a u velikom finalu.

Turnir se igra u čast 28 članova kluba koji su podnijeli najveću žrtvu položivši živote na oltar domovine. Kako bi sjećanje na njih živjelo, rad toga kluba obnovljen je nakon rata, a svake jeseni održava se i turnir na terenu na kojem su nekad uživali u svojoj omiljenoj igri.

Domaćini su pokazali poslovično sjajno gostoprimstvo; momčad Nove TV prva je došla na turnir, a dočekale su ih sjajne slavonske delicije, kao i pokoja kapljica "za hrabrost".

Prvu utakmicu Nova TV igrala je protiv veterana Radničkog. Domaćini su poveli, ali mladi Josip Čabraja bio je prehitar za protivnike i Nova TV došla je do izjednačenja. U raspucavanju penala apsolutni heroj bio je kapetan Marin Dujić, koji je obranio posljednji penal za veliko slavlje na terenu.

El Televisico u finalu

U drugom polufinalu HRT je pobijedio RTL i sve je bilo spremno za "El Televisico", pravi derbi u velikom finalu. Bila je to sjajna utakmica uz tvrdu i taktički discipliniranu igru obje momčadi, a prevaga je na kraju bio robusni napadač Dejan Mikić, koji je zabio pogodak vrijedan prvog mjesta.

Treba istaknuti i sjajnu igru u obrani koju je, uz vratara Dujića, predvodio stoperski par Ružić - Vujasinović, koji su igrom, ali i izgledom u maniri Jaapa Stama bili pravi bedem ispred gola Nove TV. Njima je sekundirao potpisnik ovih redova koji je donosio kreaciju iz posljednje linije.

Dejan Jevtić svojim je iskustvom pomagao momčadi, a  uz spomenutog Čabraju, mladi Hrvoje Klarić davao je brzinu i polet momčadi. Mario Šiško tradicionalno je bio raspoložen na ovom turniru, dok su Ivan Forjan i Marko Šepat pokazali da sportski novinari nisu nužno i netalentirani sportaši.

Sunčani dan u Vukovaru završen je druženjem uz vrhunski čobanac, a domaćinima možemo samo zahvaliti i poručiti da ćemo se rado odazvati na obranu naslova sljedeće godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider