Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JOŠ JE JEDAN POTONUO

Nottingham Forest otpustio nogometaša koji je započeo polufinale Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske

Ovoljetno nogometno tržište bit će bogatije za jednog poznatog slobodnog igrača. U pitanju je Jesse Lingard.

Hrvatska - Engleska 2018. (Foto: Afp)

Tek jednu sezonu bio je Jesse Lingard članom Nottingham Foresta, kluba kojeg je prošlog ljeta pojačao kao jedno od najpoznatijih imena među preko 20 igrača koje je tada novi premierligaš doveo.

Veliki broj poslova im se isplatio, budući da su unatoč lošim prognozama izborili ostanak u Premier ligi, a sad za iduću sezonu imaju planove učvrstiti se u sredini.

Lingard baš i nije pomogao

Ipak, nekog velikog utjecaja na taj rezultat Lingard nije imao, a na onaj idući pogotovo neće, budući da se raskinuo ugovor s klubom koji vodi sjajni menadžer Steve Cooper

30-godišnji Lingard u protekloj je sezoni odigrao samo 17 ligaških utakmica, od toga pet u početkom sastavu, no od početka ožujka do danas samo dvije. Jednom cijelo poluvrijeme, dok je jednom ušao u 88. minuti.

Možemo to smatrati potpunim potonućem nekada vrlo dobrog igrača. Lingard je nogometaš koji je zapravo dugo čekao pravu priliku u svom matičnom Manchester Unitedu. Nakon brojnih posudbi, pravu priliku u prvom sastavu dobio je u sezoni 2015./16., s već 23 godine.

Eksplodirao pred SP u Rusiji

Najbolja sezona svakako mu je ona 2017./18., kad je u Premier ligi upisao 33 nastupa, uz osam pogodaka i šest asistencija, doguravši do reprezentativnog dresa. Čak je započeo susret polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Hrvatske i imao je jako dobru priliku podići rezultat na 2:0, no tim putem, srećom, nije bio dovoljno precizan.

Nakon Rusije je pao u formi te polako ispao iz kombinacija u Unitedu, da bi se preporodio u proljeće 2021. godine, kad je poslan na posudbu u West Ham. Tamo je u 16 ligačkih nastupa upisao devet pogodaka i pet asistencija, vrativši se u reprezentavni kadar. 

No, iduća sezona u Unitedu ponovno je bila loša, nakon čega je pristupio Forestu, gdje tek nije uspio ništa pokazati. Sad mu slijedi potraga za klubom, a za vjerovati je kako će ga lako pronaći, budući da je još uvijek u dobrim godinama te se one dobre partije vjerojatno još uvijek negdje kriju u njemu.

Činjenica ipak ostaje kako se radi o igraču s tek jednom i pol vrhunskom sezonom u komadu. Zašto je to tako, možda jednog dana on sam uspije objasniti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider