Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
INFANTINOVA IDEJA

Nordijske zemlje zajedničkom izjavom protiv SP-a svake dvije godine

Dosada je prijedlog predsjednika FIFA-e Giannija Infantina o održavanju SP svake dvije godine naišao na podršku u Africi i Aziji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šest nordijskih članica Europskog nogometnog saveza (UEFA), Švedska, Norveška, Finska, Danska, Island i Farski otoci, objavilo je zajedničku izjavu u kojoj su predstavile svoje razloge zbog kojih se suprotstavljaju zamisli Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) o odigravanju svjetskih prvenstava svake dvije godine.

gol expired Senzacionalan povratak legende u Barcelonu, ponudio se Kataloncima i čeka potpis divider

Šest sjevernoeuropskih saveza između ostalog navode kako bi povećanje broja svjetskih prvenstava imalo negativan utjecaj na postojeća natjecanja, pa bi europsko prvenstvo postalo višak, a na važnosti bi izgubila i natjecanja nogometašica.

Također, prijedlog FIFA-e bi u potpunosti onemogućio trenutačni model odigravanja završnih turnira i reprezentativnih utakmica. Usto, smatraju kako razvoj nogometa u drgim regijama ne bi smjelo utjecati na uspješan europski model.

gol expired VIDEO Velika drama na Rujevici: Rijeka vodila 3:0 nakon prvog poluvremena, Dinamo izjednačio i imao veliku šansu za pobjedu divider

Dosada je prijedlog predsjednika FIFA-e Giannija Infantina o održavanju SP svake dvije godine naišao na podršku u Africi i Aziji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider