Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro izbori

Počeo proces smjene na vrhu Hrvatskog nogometnog saveza: Marijan Kustić i službeno nominiran

Nakon ove nominacije matičnog županijskog saveza, Kustiću sljedećih dana predstoji prikupljanje podrške još najmanje šest županijskih nogometnih saveza kako bi njegova kandidatura za predsjednika HNS-a postala i službena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni savez Ličko-senjske županije podržao je kandidaturu Marijana Kustića (46), izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza, za predsjednika HNS-a. Nakon ove nominacije matičnog županijskog saveza, Kustiću sljedećih dana predstoji prikupljanje podrške još najmanje šest županijskih nogometnih saveza kako bi njegova kandidatura za predsjednika HNS-a postala i službena, navodi se u utorak u priopćenju NS Ličko-senjske županije.

"Nogometni savez Ličko-senjske županije je na jučerašnjoj sjednici Skupštine u Gospiću u nazočnosti svih svojih članova aklamacijom podržao kandidaturu svog županijskog predsjednika Marijana Kustića za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Skupštini su, uz članove Nogometnog saveza Ličko-senjske županije, kao gosti nazočili i predsjednici 17 županijskih nogometnih saveza u Hrvatskoj", kaže se u priopćenju NS Ličko-senjske županije.

Ovo je ujedno i prva službena nominacija za čelno mjesto HNS-a, a Izborna skupština Hrvatskog nogometnog saveza bit će održana 29. srpnja ove godine u Zagrebu.

"Marijan Kustić je nakon izbora zahvalio na velikoj podršci svim članovima skupštine, ali i svim predsjednicima županijskih nogometnih saveza koji su svojim dolaskom uveličali predsjedničku kandidaturu aktualnog izvršnog direktora HNS-a i predsjednika Nogometnog saveza Ličko-senjske županije, nagovijestivši time značajnu podršku uoči izborne skupštine HNS-a", dodaje se u priopćenju.

Prije mjesec dana hrvatski mediji objavili su da će upravo Marijan Kustić, koji od travnja 2019. obnaša funkciju izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza, naslijediti Davora Šukera (53) na čelu HNS-a. Davor Šuker, koji je sa 45 pogodaka najbolji je strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije, od 2012. godine je na dužnosti predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Marijan Kustić je aktivan i u politici, predsjednik je ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije te bivši saborski zastupnik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider