Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
IZRAZITE SE U ANKETI

Nogometna javnost podijeljena: Jesu li igrači Grobničana postupili sportski ili je u pitanju iživljavanje?

Rekordna utakmica Hrvatskog nogometnog kupa rezultirala je raznim komentarima i podijeljenim mišljenjima.

Lopta (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Utakmica pretkola Hrvatskog nogometnog kupa između momčadi Papuka i Grobničana, odigrana u Orahovici, završila je rezultatom 1:29, što je rekordna pobjeda neke momčadi u natjecanju Kupa.

Nažalost, do toga je došlo jer su domaći na teren izveli veteransku momčad, s obzirom na to da je seniorska raspuštena zbog problema unutar kluba. 

Je li Grobničan pretjerao?

Iz Grobničana su nakon susreta čestitali svojim protivnicima na hrabrosti i odvažnosti odraditi takav susret, s ciljem da njihov klub ne bude kažnjen zbog izbjegavanja utakmice, no dočekali su podijeljene komentare.

Neki im čestitaju na sportskom pristupu, velikim dijelom i zbog toga što će rijetko tko prihvatiti da netko protiv njih igra na pola gasa, nego će se htjeti suprotstaviti najboljoj verziji.

Toga su igrači Papuka sigurno bili svjesni i sumnjamo da je netko od njih išta zamjerio Grobničanu.

Sjetite se Draženovih 112 poena

Takav pristup gajili su mnogi veliki sportaši pa možemo spomenuti najpoznatiji hrvatski primjer, košarkašku utakmicu Cibone i ljubljanske Olimpije, odigranu 1985. godine. Slovenci su zbog administrativne pogreške došli s momčadi koju su činili kadeti i jedan junior, a dogovor unutar Cibone je bio da Dražen Petrović sruši rekord od 74 poena na jednoj utakmici, koji je držao Radivoj Korać.

Rekord je Dražen srušio u 24. minuti utakmice, ali nije stao, nego je završio susret sa 112 poena, od ukupno 158 koliko je Cibona ubacila. Nitko mu nije zamjerio, uostalom to je bio Dražen, protiv svih maksimalno.

Sportski pristup ne mora biti i ljudski

No jako je puno onih koji su taj potez nazvali sportskim, ali ne i ljudskim. Ti isti smatraju da su gosti mogli stati na kočnicu nakon desetak pogodaka, posebno u trenucima kad se vidjelo da slavonski veterani više ne mogu pratiti ritam svojim mlađih protivnika.

Takvi kao primjer uzimaju Njemačku iz polufinala Svjetskog prvenstva 2014. godine i poznatu situaciju gdje je izbornik Joachim Löw, na poluvremenu pri vodstvu 0:5 protiv domaćeg Brazila, svoje igrače uputio da smanje tempo. Naravno, možemo to povezati s tim da je htio imati što svježiju momčad za finale te ne riskirati eventualne ozljede.

Sve u svemu, Grobničanu smo čestitali na odigranom susretu i pobjedi, no činjenica je da su heroji igrači Papuka, koji su izlaskom na teren svoj klub spasili kazne.

Što vi mislite o pristupu igrača člana 2. SuperSport nogometne lige, izjasnite se u anketi.

Što mislite o pristupu igrača Grobničana?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider