Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zovu ga "marinac"

Conte će iskoristiti pauzu za mini-pripreme Tottenhama: Dva treninga dnevno, "zvono srama", Wagnerova glazba i zloglasni trener

Sljedeća dva tjedna nogometaši Tottenhama imat će mini-pripreme pod paskom Gian Pietra Ventronea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su otpustili Nuna Espirita Santosa, Tottenham je doveo Antonia Contea, koji je u engleskoj Premierligi debitirao miroljubivim remijem protiv Evertona - utakmica je završila rezultatom 0:0.

Budući da su naredna dva tjedna rezervirana za reprezentativne akcije, Conte je odlučio iskoristiti taj period za mini-pripreme, tijekom kojih će se trenirati dva puta dnevno pod paskom tri kondicijska trenera koja su stigla iz Italije, a jedan od njih je "zloglasni" Gian Pietro Ventrone, prenosi engleski Evening Standard.

Nogometaši londonskog sastava koji nisu otišli u svoje reprezentacije dobili su dva dana slobodno kako bi što odmorniji dočekali naporne mini-pripreme, tijekom kojih će se ponajviše raditi na fizičkoj spremi i taktičkim detaljima.

Čak tri člana Conteovog stožera su specijalisti za kondicijsku pripremu, a jedan od njih je Ventrone, koji je 1990-ih godina zaradio nadimak "marinac" zbog svojeg rada u Juventusu.

gol expired Mladu zvijezdu iznenadio poziv njemačkog izbornika: "Pukla mi je cijev u stanu, mislio sam da me zovu vodoinstalateri" divider

Tada je došao u prvi plan zbog tri uzrečice koje sažimaju njegov pristup radu: "Radi danas da bi sutra trčao", "Umri, ali završi" te "Pobjeda pripada snažnima". Također, u svojem je radu koristio tehniku "zvono srama".

Ventrone je opisao zvono kao "stimulans igračima da prevladaju vlastite granice", a kada igrači nisu mogli napraviti neku vježbu do kraja, morali su zazvoniti zvonom.

Također, u svojem radu Ventrone koristi glazbu kao stimulans igračima da što bolje odrade intenzivne vježbe, naročito kultnu Wagnerovu "Ride of the Valkyries", a jednom prilikom je bivši nogometaš Chelsea i Juventusa Gianluca Vialli toliko poludio na Ventronea da ga je zaključao u ormar i pozvao policiju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider