Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
težak kiks

Šok za hrvatskog reprezentativca: Prvi put u povijesti izgubili od omalenog kluba, naslov ostaje samo san

Nogometaši Ross Countyja nanijeli su neugodan poraz Rangersima.

Borna Barišić (Foto: Afp)

Snovi Rangersa o osvajanju naslova škotskog nogometnog prvaka doživjeli su veliki udarac šokantnim porazom 3:2 na gostovanju kod Ross Countyja.

U posljednjem susretu 33. kola škotskog prvenstva Ross County je priredio veliko iznenađenje porazivši prvi puta u povijesti Rangers s 3:2. Bila je to 22. međusobna utakmica ovih klubova i tek prva pobjeda kluba sa stadiona Global Energy.

Veliki je to kiks Rangersa koji se imao priliku pobjedom približiti Celticu na svega bod zaostatka, a potom u srijedu u odgođenom susretu protiv Dundeea možda i preuzeti vrh ljestvice.

Rob McElhenney i Ryan Reynolds Klub star 159 godina ostvario veliki uspjeh, slavni glumac oduševljen: "Ovo je doista čarolija" divider

Gosti su poveli u 15. minuti autogolom Jacka Baldwina, no domaćin je u nastavku okrenuo rezultat s tri gola u nizu. Strijelci su bili Simon Murray (47), George Harmon (50) i Joshua Sims (69). James Tavernier je u 89. minti iz jedanaesterca smanjio na 3:2.

Borna Barišić je za Rangers igrao do 54. minute.

"Jako sam razočaran jer nismo odigrali dobru utakmicu. Primili smo lagane golove, s loptom ili bez nje danas nije bilo dovoljno dobro, tako da sam jako razočaran," kazao je menadžer Rangersa Philippe Clement BBC.

Celtic sada vodi sa 78 bodova, Rangers ima 74 i susret manje, dok je Ross County na pretposljednjem, 11. mjestu sa 30 bodova, 12 više od posljednjeg Livingstona.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider