Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sprdaju se i oni

Ovo je ulaz na stadion na kojem će se igrati Premier liga: Utrpat će 10 milijuna funti u njega do starta sezone

Nogometaši Luton Towna sljedeće sezone igrat će u Premier ligi. Poslije čudesne pobjede serije jedanaesteraca izborili su plasman u najviši rang, a ondje će igrati na svom neuglednom stadionu.

Luton Town (Foto: Afp)

Nogometaši Luton Towna na čudesan način su izborili promociju u Premier ligu nakon boljeg izbođenja jedanaesteraca protiv Coventry Cityja. Rezultat nakon regularnog dijela iznosio je 1:1, Luton je poveo golom Clarka (23), a izjednačio Hamer (66) je izjednačio za Coventry.

Od amaterskog nogometa do najskupljeg natjecanja u Europi, Luton je došao u periodu od deset godina. Nezapamćeni rast kroz rangove natjecanja nažalost nije pratilo ulaganje u njihov stadion Kenilworth Road.

Kenilworth Road Kenilworth Road (Foto: Afp)

Kapaciteta nešto većeg do 10 tisuća gledatelja, Kenilworth Road bit će najmanji stadion u ligi. Iako stadion premašuje kapacitet koji je minimalan po pravilima Premier lige, Luton će svejedno morati uložiti u renovaciju. Spominje se iznos od 10 milijuna eura s kojima će morati renovirati jednu tribinu, reflektore, povećati kapacitet za komentatore te urediti VIP ložu.

Luton Town Najskuplja utakmica odlučena lutrijom 11-eraca: Luton se vratio u elitu nakon 30 godina divider

Ne bi to trebao biti preveliki financijski udarac za Luton s obzirom da su slavili u najbogatijoj utakmici na svijetu, kako se kolokvijalno naziva play-off za Premier ligu. Pobjedom protiv Coventryja sebi su osigurali više od 100 milijuna funti nagradnog fonda od TV prava.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider