Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Postigli dogovor

Reprezentacija Gibraltara ubuduće će biti domaćin u Portugalu

Stadion Victoria kreće u rekonstrukciju za koje vrijeme će reprezentacija Gibraltara biti domaćin u portugalskom gradu Faru. Radovi na stadionu Victoria trebali bi početi sredinom iduće godine.

Stadion u Faru (Foto: Afp)

Nogometni reprezentativci Gibraltara svoje će domaće utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine igrati u Faru, na jugu Portugala, potvrdio je tamošnji nogometni savez.

Europska nogometna organizacija (UEFA) ranije je dozvoljavala da Gibraltar svoje utakmice igra na domaćem terenu, na stadionu Victoria, premda to zdanje nije ispunjavalo sve kriterije za odigravanje utakmica na toj razini. Stadion Victoria, naime, nije ispunjavao brojne infrastrukturne uvjete, od samog kapaciteta pa do rasvjete i sličnih tehničkih problema na njemu.

No, UEFA je unatoč tome progledala kroz prste Gibraltarskom nogometnom savezu, dopustila igranje na Victoriji, ali je u međuvremenu to specijalno dopuštenje isteklo. Stadion Victoria kreće u rekonstrukciju za koje vrijeme će tamošnja reprezentacija biti domaćin u portugalskom gradu Faru. Radovi na stadionu Victoria trebali bi početi sredinom iduće godine.

Ove sezone Gibraltar je nastupao u Ligi C Lige nacija, ali je u svojoj skupini osvojio samo jedan bod u šest utakmica te je zauzeo posljednje mjesto na ljestvici.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider