Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
braća ih vidjela

Kako su zvijezde Bayerna brzo testirale Niku Kovača: Počelo je grupom na WhatsAppu i odbijanjem naredbe

Već na ljetnim pripremama u Miamiju igrači Bayerna narušili su autoritet Nike Kovača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zapaženim rezultatima na klupi Eintrachta Niko Kovač je u ljeto 2018. zaradio jedinstvenu priliku da preuzme klupu njemačkog diva, minhenskog Bayerna, koji je zbog kompleksnih odnosa u klubu i van kluba podrugljivo prozvan "FC Hollywoodom".

Zbog toga se brojni treneri nisu uspjeli zadržati duže vrijeme, a ubrzo je to na svojoj koži osjetio i Kovač, čiji je autoritet svlačionica testirala već na prvim, ljetnim pripremama u Miamiju. Predvodnici pobune bili su senatori - David Alaba, Franck Ribery i Rafinha, otkriva njemački Bild.

Budući da se na pripremama u Miamiju naporno i žestoko radilo, nogometaši su došli na ideju da su za nagradu zaslužili noćni izlazak, ali, naravno, Kovaču to nije bilo ni na kraj pameti.

"Nitko ne ide van, pred nama je važna prijateljska utakmica za tri dana", poručio je hrvatski trener zvijezdama pa dodao:

gol expired Burno ljeto: HNS imao spremnu zamjenu za Dalića, Lovrena htio poslati kući? divider

"Moramo biti fokusirani i koncentrirani, prva utakmica prvenstva je na rasporedu za četiri tjedna."

Međutim, to nije obeshrabrilo igrače Bayerna, koji su se pokupili u svoje hotelske sobe pa ubrzo napravili grupu na Whatsappu pod nazivom "Miami nights", u kojoj su dogovorili sve detalje izlaska.

Glavni akteri izlaska bili su Alaba, Ribery i Rafinha, dok je glavni zabavljač bio James Rodriguez, koji je snimke ludog provoda dijelio u spomenutoj grupi.

Zabavljali su se do ranih jutarnjih sati, a navodno su Niko Kovač i njegov brat Robert, koji je tada obnašao ulogu pomoćnika, vidjeli nogometaše Bayerna kako odlaze iz hotela.

gol expired Suigrač Perišića i Brozovića napravio brutalan prekršaj pa ostao u šoku: Uhvatio se za glavu, sudac odmah pokazao crveni divider

Iako su sljedećeg dana očekivali da im Kovač "očita bukvicu", to se nije dogodilo, što je poprilično iznenadilo nogometaše Bayerna, a čini se, i poljuljalo njihovo povjerenje u autoritet tek novopridošlog trenera.

Nažalost, upravo mu je svlačionica presudila 18 mjeseci kasnije, kada je zaradio otkaz nakon teškog poraza u njemačkom Kupu od svojeg bivšeg kluba Eintrachta s 5:1.

Kovač je s Bayernom već prve sezone osvojio dvostruku krunu, ali nije uspio izdržati pod pritiskom okoline.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider