Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Objavio snimku

Pique šokirao navijače Barcelone, odlazi u mirovinu: "U subotu igram posljednju utakmicu"

Gerard Pique najavio je prekid nogometne karijere.

Galerija Gerard Pique Gerard Piqué

Gerard Pique, legendarni nogometaš Barcelone i španjolske nogometne reprezentacije šokirao je objavom da u subotu igra posljednju utakmicu karijere.

Objavio je emotivnu snimku na svom Instagram profilu, u kojoj obavještava svoje obožavatelje da je došlo vrijeme za odlazak u mirovinu.

Tijekom bogate karijere igrao je za tri nogometna kluba, Manchester United, Zaragozu i, dakako, Barcelonu. Za katalonski klub upisao je 615 nastupa, a posljednji će mu biti u sklopu 13. kola španjolske La Lige protiv Almerie.

S Barcelonom je osvojio bezbroj trofeja, čak njih 30, a od toga je čak osam puta bio prvak Španjolske. Četiri puta je dizao pehar Lige prvaka, a za španjolsku reprezentaciju upisao je 102 nastupa.

2010. godine osvojili su Svjetsko prvenstvo, a dvije godine kasnije Španjolci su postali i prvakom Europe.

Njegova je objava iznenadila čelnike Barcelone, Joan Laporta tvrdi kako ništa nije znao o tome, ali čini se da je svlačionica već ranije bila upoznata s njegovom odlukom.

Oprostio se emotivnom porukom

"Posljednjih nekoliko tjedana i mjeseci puno su pričali o meni. Ja dosad nisam ništa rekao, ali sada želim biti taj koji priča. Poput vas, i ja sam oduvijek bio navijač Barce.

Rođen sam u obitelji zaljubljenika u nogomet. Nisam oduvijek želio biti nogometaš, želio sam biti nogometaš Barcelone.

U posljednje vrijeme često razmišljam o tom djetetu, o tome što bi maleni Gerard mislio da mu se reklo da će mu se ostvariti svi snovi.

Ispunio je dječačke snove

Da će biti prvotimac Barcelone, da će osvojiti sve moguće trofeje, da će biti prvak Europe i svijeta. Da će igrati uz najbolje nogometaše svih vremena, biti njihov kapetan prijatelj.

Nogomet mi je dao sve, Barcelona mi je dala sve. Vi, navijači, ste mi dali sve. I sad, kada su svi dječački snovi ostvareni, želim vam reći da sam odlučio reći da je stiglo vrijeme da ovaj put privedem kraju. Uvijek sam govorio da za mene nema drugog kluba osim Barcelone.

Subotnja utakmica bit će moja posljednja na Camp Nou. Postat ću običan navijač. Bodrit ću momčad. Ljubav prema Barceloni prenijet ću na svoju djecu, kao što je moja obitelj prenijela na mene. Prije ili kasnije, ja ću se vratiti. Vidimo se na Camp Nou", poručio je Pique u emotivnoj poruci navijačima.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider