Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pobjeda Nijemaca

''Hrvatski'' Austrijanci otvorili Euro pobjedom protiv Srbije, stravična ozljeda mladog napadača

Reprezentacija Austrije pobijedila je Srbiju s 2:0 (1:0) u utakmici 1. kola skupine B Europskog prvenstva za nogometaše do 21 godine, koja je u ponedjeljak odigrana na stadionu Nereo Rocco u Trstu.

Stravična ozljeda austrijskog napadača (Screenshot Twitter)

Vodeći pogodak za Austrijance postigao je Wolf u 37. minuti, a konačnih 2:0 iz slobodnog udarca postavio je Horvath u 78. minuti.

Pogotku Horvatha prethodilo je isključenje Jovanovića, koji je crveni karton dobio zbog toga što je startom na Wolfa isprovocirao lom desne potkoljenice austrijskog nogometaša. Ipak, treba istaknuti kako je to bila više nesretna ozljeda i crveni karton produkt je teškoga loma.

U drugoj utakmici skupine njemačka nogometna reprezentacija do 21 godine uvjerljivom je pobjedom 3:1 (1:0) nad Danskom otvorila nastup na Europskom prvenstvu.

Marco Richter iz Augsburga najzaslužniji je za pobjedu branitelja naslova osvojenog u Poljskoj prije dvije godine. U 28. minuti postigao je vodeći pogodak, u 52. minuti ukrao je loptu i udvostručio prednost Njemačke, a u 65. minuti asistirao je Waldscmidtu kod gola za 3:0. Skor je iz kaznenog udarca u 73. minuti samo ublažio poraz Danaca.

Nakon prvog kola vodeća Njemačka i drugoplasirana Austrija imaju po tri boda, dok su Srbija i Danska bez bodova. U polufinale će se plasirati prvoplasirane reprezentacije iz svake od tri skupine te najbolja od tri drugoplasirane reprezentacije.

U polufinale će se plasirati prvoplasirane reprezentacije iz svake od tri skupine te najbolja od tri drugoplasirane reprezentacije.

U utorak će prvu utakmicu u skupini C odigrati hrvatski nogometaši, a od 18:30 na stadionu u San Marinu suparnik im je Rumunjska. U Ceseni će od 21 sat igrati Francuska i Engleska.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider