Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
novi kiks

Borussijin wunderkind srušio rekord, ali to im nije pomoglo: Union Berlin šokirao žuto-crne

Borussia bi se mogla dodatno udaljiti od vrha ljestvice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Union Berlina ostvarili su u petak neočekivanu pobjedu kad su na svom stadionu s 2:1 (0:0) svladali dortmundsku Borussiju, koja je ovim porazom opasno ugozila svoje izglede u borbi za naslov prvaka.

Domaća momčad je oba pogotka postigla nakon udaraca iz kuta. Za 1:0 je u 57. minuti strijelac bio Nigerijac Taiwo Awoniyi, a za 2:1 je u 78. minuti glavom precizan bio Marvin Friedrich.

Poraz Borussije Dortmund pokvariti će priču o još jednom rekordu 16-godišnjeg njemačkog napadača Youssoufe Moukoka koji je u 60. minuti postigao jedini pogodak za goste i postao najmlađi strijelac u njemačkoj Bundesligi svih vremena.

gol expired Lokosi urnebesno "spustili" Rijeci zbog bizarnog poteza: Riječani im nisu ostali dužni divider

Union Berlin je petom ovosezonskom pobjedom došao do 21 boda i petog mjesta te na samo bod od četvrtoplasirane Borussije Dortmund koja je pretrpjela peti poraz, a prvi pod vodstvom privremenog trenera Edina Terzića. Na vrhu ljestvice su Bayer Leverkusen sa 28 bodova i Bayern sa 27.

U subotu je na rasporedu šest od preostalih utakmica 13. kola, a najzanimljivije će biti u dvoboju dvije momčadi s vrha u kojem će od 18.30 sati Bayer u Leverkusenu ugostiti prvaka Bayerna.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider