Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poljaci maksimalni

Njemačka u 90. do pobjede u velikom derbiju, Kekova Slovenija kiksala

Odigrane su utakmice drugog kola kvalifikacija za Euro u skupinama C, G i I.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz utakmice iz skupine E (poraz Hrvatske od Mađarske u Budimpešti i pobjeda Walesa protiv Slovačke), ove nedjelje su odigrani i kvalifikacijski dvoboji u grupama C, G i I.

Svakako najzanimljiviji bio je ogled između Nizozemske i Njemačke koji se u sklopu skupine C igrao na Johan Cruijff Areni u Amsterdamu. Završilo je 2:3, a Nijemci su pobjednički pogodak postigli u 90. minuti.

Golovima Leroyja Sanea i Sergea Gnabryja Njemačka je vodila na poluvremenu, ali nastavak su Nizozemci otvorili uraganski preko Matthijsa de Ligta u 48. i Memphisa Depayja u 63. izjednačili.

Kada se činilo da neće biti pobjednika, Nico Schulz je zabio na asistenciju Marca Reusa za veliko slavlje Elfa.

Nakon ovakvog ishoda obje reprezentacije sada imaju po tri boda, no Njemačka je odigrala jednu, a Nizozemska dvije utakmice.

Na vrh ljestvice izbila je Sjeverna Irska 2:1 (1:1) domaćom pobjedom protiv Bjelorusije. Za domaće su pogodili Evans (30) i Magennis (87), dok je za goste strijelac bio Stasevič (33).

Sjeverna Irska ima maksimalnih šest bodova, dok su na dnu Estonija i Bjelorusija bez bodova.

Poljaci i Belgijanci na šest bodova

Poljska je u Varšavi dugo lomila otpor Latvije, no na kraju je ostvarila 2:0 (0:0) pobjedu kojom je stigla na vrh skupine G. Golove za Poljake postigli su Lewandowski (76) i Glik (84). U Ljubljani su, pak, Slovenija i Makedonija igrale 1:1 (1:0). Domaće je u vodstvo doveo Zajc (34), a poravnao je Bardi (47). U ranijem terminu Izrael je na svom terenu svladao Austriju sa 4:2 (2:1), a junak pobjede bio je trostruki strijelac Zahavi.

Poljska je na čelu skupine sa šest bodova, Makedonija i Sjeverna Irska imaju po četiri, Slovenija dva, a Latvija i Austrija su bez bodova.

Belgija je opravdala ulogu favorita na Cipru ostvarivši rutinsku 2:0 (2:0) pobjedu u skupini I. Sve je bilo gotovo i prije 20. minute jer su Crveni vragovi preko slavljenika Edena Hazarda (10), kojemu je to bila 100. utakmica za reprezentaciju, te Batshuayija (18) stigla do nenadoknadive prednosti.

Belgija je na vrhu ljestvice sa šest bodova, tri više od Cipra, Rusije, Kazahstana i Škotske, dok je San Marino posljednji bez bodova.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider