Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Objasnili odluku

Njemačka nogometna reprezentacija odbila igrati kvalifikacije za Euro 2024., ima druge planove

Njemačka je domaćin Europskog prvenstva koje se igra 2024. godine.

Njemačka nogometna reprezentacija (Foto: Afp)

Njemačka nogometna reprezentacija neće sudjelovati u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024., odlučio je tamošnji Savez.

Budući da su upravo oni organizatori europske nogometne smotre, ne moraju sudjelovati u kvalifikacijama. Plasman su već osigurali, tako da su na raspolaganju imali dvije opcije.

Mogu igrati kvalifikacije kao gost, što znači da njihovi rezultati ne bi bili uvršteni u tablicu, ili mogu igrati prijateljske susrete. Na kraju su odabrali drugu opciju, što je i potvrdio direktor Saveza Oliver Bierhoff

"Kao domaćini, već smo se kvalificirali za Euro. To nam daje veliku fleksibilnost pri organizaciji međunarodnih utakmica i možemo se optimalno pripremiti protiv jakih momčadi, ali naš je fokus na nadolazećem Svjetskom prvenstvu", rekao je Bierhoff za njemački portal Sport Buzzer.

Diletta Leotta VIDEO Dilettine nevolje u studiju: Prvo je zalili nepoznatom tekućinom, a onda se poskliznula divider

U konačnici su Nijemci odlučili da se neće povesti primjerom Francuske, koja je pak sudjelovala u kvalifikacijama za Euro 2016. koji se igrao kod njih, odlučili su da im druga opcija više odgovara. 

U praksi će to izgledati tako da će Nijemci igrati prijateljske susrete u istom terminu u kojem su i utakmice kvalifikacija za odlazak na Euro.

Za kraj dodajmo da se ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Euro 2024. održava u nedjelju, 9. listopada, a moći ćete ga pratiti na Novoj TV i portalu gol.hr.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider