Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZAŠTITNI ZNAK

Njemačka nakon 70 godina napušta nešto što je obilježilo sve njihove uspjehe

Po prvi put nakon 1954. godine, one u kojoj su došli do svog prvog svjetskog naslova, njemački nogometaši uskoro više neće nastupati u opremi proizvođača Adidasa.

Navijačica Njemačke (Foto: Profimedia)

Njemački nogometni savez (DFB) objavio je u četvrtak da je potpisao ugovor o partnerstvu s američkim divom Nikeom za razdoblje od 2027. do 2034. godine, što je znači da reprezentacija nakon 70 godina neće biti u opremi njemačkog proizvođača Adidasa.

Nike će opremiti sve DFB reprezentacije i promovirati njemački nogomet u cijelosti.

Adidas i Njemačka rasli su zajedno

"Nike je iznio daleko najbolju ekonomsku ponudu čiji iznos ipak nećemo priopćiti", rekao je predsjednik Upravnog odbora DFB Saveza Holger Blask.

Vijest dolazi samo nekoliko dana nakon što je Adidas izdao novu kolekciju pričuvnih dresova Elfa. Jarko su ružičaste boje, što je izazvalo brojne kritike navijača.

Zapadna Njemačka - Mađarska 1954. Nešto veće od nogometa je tog dana poslalo kišu, ali i Adija Dasslera divider

Inače, Adidas i reprezentacija krenuli su svoje suradnju pred Svjetsko prvenstvo 1954. godine i to kad je Adidas bio na vrlo niskim granama, odnosno nakon 2. svjetskog rata ih je nadmašila "bratska" Puma.

Kako reprezentacija nije bila na visokom glasu, Puma nije dala tim putem dobru ponudu pa je tadašnja "tata-mata" njemačkog nogometa, Sepp Herberger, odabrao Adidas, čiji je vlasnik Adi Dassler postao i oružar momčadi.

Ostatak je legenda. Njemačka je došla do titule prvaka svijeta, a upravo je Dassler bio jedan od najzaslužnijih te je njegova tvrtka poletjela prema današnjem statusu.

Te priče možete se, kroz naš osobni tekst, prisjetiti OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider