Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
je li vama sporno?

Nizozemski klub poludio na savez jer su im zabranili sponzora na dresu: Nevino ime, ali...

Nizozemski prvoligaš FC Emmen neće smjeti sklopiti sponzorski ugovor s tvrtkom koja proizvodi seksualne igračke, objavio je u četvrtak nizozemski nogometni savez (KNVB).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Emmen je u nedjelju prvu utakmicu nizozemskog prvenstva igrao s dresom bez ičijeg loga s obzirom da su još tražili sponzora. Nakon što su se dogovorili s tvrtkom EasyToys, tražili su odobenje KNVB-a, ali su odbijeni.

"Nije primjereno da se na sportskoj opremi reklamira sponzorstvo seksualne industrije", navodi se u priopćenju KNVB-a u kojem se dodaje kao je to kršenje njihovih pravila.

"Moramo uzeti u obzir da je nogomet i za stare i za mlade."

Klub je pak objavio da je "iznenađen i uzrujan" zbog odbijanja, ali da će razmotriti situaciju.

"Razmotrit ćemo argumente KNVB-a i vidjeti što ćemo sljedeće napraviti. U svakom slučaju ne želimo odbaciti nekoga tko nam želi biti glavni sponzor", priopćili su iz kluba.

Uprava tvrtke EasyToys također je iznenađena odlukom KNVB-a.

Inače, EasyToys ima manji sponzorski ugovor s još jednim prvoligašem FC Groningenom, no on se odnosi na objavljivanje reklama na oglasnim pločama na stadionu.

Prema KNVB-u, dopuštenje Saveza nije potrebno za oglašavanje na reklamnim pločama, ali je potrebno za objavljivanje reklama na dresu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider