Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajne utakmice

Nizozemska povijesnom pobjedom slavila u trileru usred Njemačke, Bale spasio Velšane

Nizozemska i Njemačka odigrale su triler sa šest golova, Wales je tek pred kraj utakmice slomio Azerbajdžan, dok je Škotska poražena protiv Rusije.

Slavlje Nizozemske (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U nogometnom klasiku u petak navečer u Hamburgu je Nizozemska u odličnoj utakmici slavila protiv Njemačke sa 4-2 u kvalifikacijama za Euro 2020. Tako su se Nizozemci osvetili za poraz koji su doživjeli u ožujku u Amsterdamu, kada je "elf" pogotkom Schulza u 90. minuti dobio sa 3-2.

Nizozemska je postigla četiri gola protiv Njemačke u gostima prvi put u svojoj povijesti i upisala veličanstvenu pobjedu protiv starog rivala.

Prije listopada 2018. godine, Njemačka i Nizozemska nisu igrale jedna protiv druge od neriješenog rezultata 0:0 u 2012. godini. Od tada ni jedna utakmica nije završila s manje od tri gola.

Njemačka je povela golom Gnabryja u devetoj minuti, Nizozemska izjednačila u 59. pa okrenula autogolom u 66. minuti. Međutim, Nijemci se vraćaju pogotkom Kroosa s bijele točke u 73. minuti, prije nego su gosti golovima Malena i Wijnalduma potpuno šokirali domaćina.

gol expired Dalić nakon veličanstvene pobjede: "Jedna od najboljih utakmica Hrvatske otkako sam ja izbornik" divider

I ovaj puta su bolje krenuli Nijemci, koji su poveli golom Sergea Gnabryja u 9. minuti. Taj je rezultat ostao do poluvremena, a u nastavku je uslijedila golijada. Nizozemci su napravili preokret, prvo je Frenkie de Jong (59) pogodio za 1-1, a onda je njemački stoper Jonathan Tah zabio autogol (66).

Njemački veznjak Toni Kroos u 73. minuti iz penala pogađa za 2-2. No, u završnici susreta Donyell Malen (79) i Georginio Wijnaldum (90+1) donose pobjedu Nizozemskoj. Ujedno, bio je to prvi poraz Njemačke u kvalifikacijama za Euro 2020.

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Slovačku sa 4-0 (1-0) u utakmici 4. kola u skupini E odigranoj u petak na stadionu Antona Malatinskoga u Trnavi, a strijelci su bili Nikola Vlašić (45), Ivan Perišić (47), Bruno Petković (72) i Dejan Lovren (89).

Slavlje hrvatskih nogometaša (Foto: AFP) Čarobna večer Vatrenih: Hrvatska pregazila Slovačku na putu prema Euru! divider

U drugoj utakmici naše skupine Wales je na domaćem terenu protiv Azerbajdžana, kojeg vodi Nikola Jurčević, slavio sa 2-1. Wales je poveo u 26. minuti autogolom Pašajeva, koji je ogledni primjer neshvatljive smušenosti. Azerbajdžan je izjednačio golom Mahira Emrelija (58), a pobjedu Walesu donio je Gareth Bale u 84. minuti.

Slovenija je u Ljubljani dobila Poljsku, koja je u prve četiri utakmice imala stopostotan učinak. Slovenska reprezentacija je slavila sa 2-0 golovima Aljaža Strune (35) i Andraža Šporara (65). Time su izabranici Matjaža Keka ostali u igri za plasman na Euro.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider