Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SLIJEDI FINAL FOUR

Nizozemska na jučerašnjoj utakmici čak 49 puta opalila prema golu, no jedan nam podatak itekako budi optimizam

Nizozemska nogometna reprezentacija savladala je Gibraltar rezultatom 3:0.

Malen, Ake i Gakpo (Foto: Afp)

Nakon teškog poraza koji su tri dana ranije doživjeli od Francuske (4:0) nogometaši Nizozemske tražili su iskupljenje na domaćem susretu protiv Gibraltara.

Sve osim pobjede protiv države s 32 tisuće stanovnika bilo bi šok, pa su Nizozemci to odradili i slavili rezultatom 3:0, no neki su podaci više nego zanimljivi.

49 udaraca, a samo tri gola

Strijelci su bili Memphis Depay u 23. te Nathan Ake u 50. i 82. minuti, a njihovi šutovi jedini su od ukupno 49, koliko je njihova momčad uputila prema golu, a da su tamo i završili.

Njih 12 išlo je unutar okvira, 21 izvan njega, a 16 je blokirano. Ukratko, Nizozemci su imali velikih problema postići pogodak, odnosno njihova učinkovitost bila je mizerna. 

Njihov prvi pogodak, koji je Depay postigao nakon ubačaja Dumfriesa, zapravo je bio prva prava prilika na susretu. Drugi pogodak postignut je nakon duge akcije, i to preko Akea, koji je u dotrčao u kazneni prostor iz posljednjeg reda, dok je treći branič Manchester Cityja zabio udarcem iz daljine. Bio je loš i kilav, ali je dirao nekoga u bloku i završio u mreži.

Nizozemcima iduća utakmica slijedi 14. lipnja i riječ je o polufinalu Lige nacija protiv Hrvatske. 

Nizozemci su opasni, ali itekako pobjedivi

Malo je reći kako u ova dva susreta nisu oduševili, ali posebno boli problem s učinkovitosti jer uz takvu igru nisu zaslužili onako uvjerljiv poraz od Francuza.

Ronald Koeman ima velikih problema i do utakmice protiv Hrvatske morat će ih riješiti. No, do tog susreta neće imati priliku na terenu vidjeti što je napravio i može li upaliti.

Ovakvo nešto svakako budi razloge za optimizam pred najveću ovogodišnju utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije, onu kojom imamo priliku izboriti još veću.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider