Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trpi žestoke kritike

Nizozemci nakon Ajaxova debakla udaraju po Hrvatu: "To je izgledalo smiješno, on ne može igrati nogomet"

Hrvat je ovog ljeta pomalo neočekivano stigao u Ajax za odštetu od tri milijuna eura.

Jakov Medić (Foto: Afp)

Ne nazire se kraj Ajaxove krize. Novim porazom od AZ-a (1:2) pali su na 16. mjesto prvenstvene tablice, zbog čega se sve više priča o smjeni trenera Mauricea Steijna.

Žestoke kritike trpe i igrači, a na udaru nizozemskih medija našao se i jedan Hrvat. Radi se o Jakovu Mediću, koji je ovog ljeta stigao iz njemačkog drugoligaša St. Paulija, a osim početnog bljeska kada je zabio golčinu, nije puno toga pokazao u dresu Ajaxa.

No da bi takvo što uopće uspio, prvo mora dobiti šansu. Nakon 19. kolovoza i remija kod Excelsiora (2:2) to su mu bile prve minute u Ajaxovu sastavu, i to u početnom.

Ipak, njegova predstava nije, blago rečeno, oduševila nizozemskog novinara Hugu Borsta. U kolumni za Algemeen Dagblad, kao novinar iz Rotterdama, izrazio je žal zbog takvog Ajaxa koji se nalazi u zoni ispadanja, a potom sasuo paljbu na Hrvata.

Michalis Katsouris FOTO Usred Zagreba nosio zastavu AEK-a i majicu smrtno stradalog Michalisa divider

"Bilo bi pristojno reći da je najbolje odigrao gotovo sve lopte koje su išle po strani ili nazad, a kad bi driblao ili dodavao, to je izgledalo smiješno ili beznadno. Medić ne može braniti, ne može graditi igru, ne može igrati nogomet. Sumnjivo je da je ovog igrača kupio Ajax", oštro je zaključio Borst.

Teški su ovo dani za trojicu Hrvata koji su ovog ljeta pristigli u Ajax, i to s velikim očekivanjima. Nizozemci su istresli više od 30 milijuna eura za Medića, Josipa Šutala i Bornu Sosu, a rezultati im nikad nisu bili lošiji.

Kritika nisu pošteđeni ni Hrvati, no ne može se sva krivnja svaliti na njih, već od starta sezone puno je toga pošlo u krivom smjeru. Cijenu je platio sportski direktor, a uskoro bi mogao i trener.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider