Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ključna odgoda eura

Ništa od povratka navijača na stadione Lige prvaka: ''Napravili smo odličan posao''

Do daljnjega će se igrati pred praznim tribinama…

Aleksandar Čeferin (Foto: AFP) (Foto: Afp)

 Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin u razgovoru je za službenu internetsku stranicu te organizacije naglasio kako je ponosan na solidarnost koju su pokazali svi savezi i klubovi tijekom krize uzrokovane koronavirusom zbog koje se gotovo tri mjeseca ovoga proljeća nije igralo.

"Tijekom krize uzrokovane virusom COVID-19 bili smo pod velikim pritiskom, ali napravili smo odličan posao u povratku nogometa diljem Europe. Svi smo morali ponešto žrtvovati, UEFA je žrtvovala dio svoje sljedeće sezone kako bi nacionalne lige mogle okončati svoja natjecanja za sezonu 2019/20. i tu se pokazala velika solidarnost te stvarna želja za kompromisom koja će biti ponovno potrebna i u rujnu tijekom reprezentativne stanke. Mi kao upravljačko tijelo moramo misliti na dobrobit svih nogometnih natjecanja, a ne samo eurokupova.''

''Smatram kako je ključna odluka bila ona da vrlo rano odgodimo EURO za godinu dana. Tada su svi shvatili kako u nogometu vlada duh jedinstva i solidarnosti. Vjerovao sam od prvog trenutka kako će se natjecanja prekinuta u ožujku nastaviti. Uvijek morate biti optimistični i kada se dogodi krizna situacija morate imati pripremljen plan. I nadalje ćemo igrati bez gledatelja na tribinama jer ne želimo poduzimati nikakav rizik. U ovoj smo krizi naučili koliko smo ranjivi, ali siguran sam kako ćemo iz čitave ove situacije izaći snažniji i mudriji", izjavio je Čeferin.

Predsjednik UEFA-e pohvalio se i financijskom pomoći koju je UEFA dodijelila svojim članicama.

"Naše članice suočene su s raznim vrstama izazova, a suradnja s njima je kamen temeljac naših aktivnosti. Stoga smo i i unaprijed isplatili 236.5 milijuna eura iz programa solidarnosti HatTrick kojima će moći amortizirati financijske gubitke uzrokovane situacijom vezanom uz COVID-19".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider