Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DOSTA MU JE

Najefikasniji joker u povijesti Bundeslige na ljeto odlazi u igračku mirovinu

Svoju prije svega vrlo zanimljivu nogometnu karijeru ovog će ljeta završiti Nils Petersen.

Nils Petersen (Foto: Afp)

Čovjek koji je postigao čak 31 pogodak u njemačkoj Bundesligi nakon ulaska s klupe te drugi najbolji strijelac spomenute lige u sezoni 2017./18., Nils Petersen, ovog će ljeta okačiti kopačke o klin.

Najpoznatiji "joker" lige te ujedno čovjek s najviše postignutih golova nakon ulaska klupe u povijesti prvog njemačkog ranga, tu je odluku donio motiviran vrlo lošim ovosezonskim nastupima.

Najbolji strijelac u povijesti Freiburga

Za svoj Freiburg odigrao je ove sezone 21 utakmicu, no rijetko koju uz značajnu minutažu. Prije početka sezone potpisao je ugovor na godinu dana, a kako se ne vidi izvan prvog ranga natjecanja, odlučio je prekinuti karijeru sa svježe navršene 34 godine.

U Freiburgu, čiji je najbolji ligaški strijelac u povijesti kluba s ukupno 68 pogodaka, igra od sezone 2014./15., a prije toga je bio član matične Carl Zeiss Jene, Energie Cottbusa, Bayerna i Werdera.

Do njemačke reprezentacije dogurao je već spomenute 2018. godine, upisavši dva nastupa, ali je na kraju otpao s glavnog popisa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Jedini u povijesti njemačke reprezentacije

Ipak, drži jedan značajni reprezentativni rekord. 2016. godine bio je dio njemačke reprezentacija na Olimpijskim igrama u Rio De Janeiru, gdje je bio prvi strijelac turnira sa šest pogodaka, a Njemačka je osvojila srebro nakon finalnog poraza od Brazila, izvođenjem kaznenih udaraca. Nažalost, upravo on bio je jedini Nijemac koji je u raspucavanju promašio.

Na tom natjecanju postavio je spomenuti rekord. U pobjedi 10:0 protiv reprezentacije Fiđija postigao je pet pogodaka, čime je postao jedini igrač u povijesti svih seniorskih njemačkih reprezentacija koji je postigao pet pogodaka na jednom susretu.

Mnogi će ga pamtiti i po jednom od najljepših pogodaka Bundeslige posljednjih godina, s početka 2018. godine protiv Borussije Dortmund, koji možete vidjeti OVDJE, ali i po OVOM neobranjivom autogolu. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider