Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi odlazak s Poljuda

Nikoličius definitivno odlazi iz Hajduka: Posebno zahvalio jednoj osobi

Nakon Lukše Jakobušića i Mislava Karoglana sportski direktor Mindaugas Nikoličius odlazi iz Hajduka.

Mindaugas Nikolicius (Foto: Vojko Basic / Cropix)

Mindaugas Nikoličius je podnio ostavku na funkciju sportskog direktora Hajduka, ali će ostati do kraja sezone.

Nakon odlaska Lukše Jakobušića i Mislava Karoglana odlazi i Nikoličius, koji je na Poljud stigao prvog dana 2021. godine. Njegovu objavu sa službenog profila na Instagramu prenosimo u cijelosti, a posebno je zahvalio bivšem predsjedniku Jakobušiću:

"Danas sam vršiteljici dužnosti predsjednice Uprave Marinki Akrap i članu uprave Ivanu Matani obznanio odluku o ostavci na kraju aktualne sezone. Odluku sam donio uvjeren kako je to jedino profesionalno, ispravno i moralno u ovom trenutku jer snosim odgovornost za sportski segment kluba, odnosno rezultatski neuspjeh u ovoj sezoni.

U dogovoru s Upravom kluba mjesto sportskog direktora napustit ću nakon završetka sezone jer mislim da ovu sezonu trebam iznijeti do kraja zajedno s igračima i ostatkom stručnog stožera. Još je važnije na pozitivan način okončati procese koje sam započeo s bivšim predsjednikom Lukšom Jakobušićem, a prije svega se radi o procesima koji se tiču prijelaznog roka te izlaznih transfera koji mogu bitno utjecati na kratkoročnu budućnost kluba.

Izuzetno držim do moralnih i profesionalnih vrijednosti, moja je zadaća te procese okončati u najboljem interesu za Hajduk, dat ću cijeloga sebe da tako i bude istom snagom i željom kao što sam radio cijeli svoj mandat.

Ovim putem želim istaknuti kako Klubu stojim na raspolaganju u svemu što bude bilo potrebno u prijelaznom i adaptacijskom periodu, a sve u cilju, interesu i na dobrobit Hajduka.

Gospodinu Lukši Jakobušiću od srca zahvaljujem na prilici koju mi je dao, raditi u Klubu s ovakvom strašću, s ovakvom podrškom i ljubavi. Predano smo radili sve ovo vrijeme s usponima i padovima kojih je bilo kao i u svakom klubu, ali ja ću na kraju pamtiti samo lijepe trenutke, pobjede, osvajanja kupova, slavlja, povijesne izlazne transfere, potpisivanja i predstavljanja igrača i osjećaj ponosa koji bi u tom trenutku bio prisutan. Bili smo dio nečeg iznimnog, velikog Kluba, još veće institucije i u skladu s tim smo se ponašali i odnosili. Hajduk živi vječno!" stoji u poruci.

Iz Hajduka su pak poručili da će Nikoličius ostati do kraja sezone:

"Razumijemo odluku gospodina Nikoličiusa, imali smo zaista iskren razgovor te shvaćamo njegov čin s moralnog i profesionalnog aspekta, ali također smatramo kako je u interesu Kluba da završi svoj mandat koji traje do kraja aktualne sezone.

Prvenstveno iz razloga jer je zajedno s predsjednikom Lukšom Jakobušićem započeo određene vrlo bitne procese koji se tiču ljetnog prijelaznog roka, odnosno izlaznih transfera. Nismo prihvatili njegovu ostavku u ovom trenutku, stoga je sportski direktor prihvatio naš prijedlog da dovede svoj mandat do kraja te okonča navedene procese".

Bad Blue Boysi Dinamo oduševio navijače objavom na Instagramu: "Htjeli smo pričekati jutro da ne bude zabune, ali..." divider

Navijači Herthe u Berlinu 20 tisuća navijača stiže u Berlin na utakmicu druge lige: Zaključavaju se WC-i, pripremaju tampon-zone... divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider