Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
natezanja oko cifre

Vlašić u Splitu čeka transfer u Premierligu: Past će rekord Hajduka

Nikola Vlašić gotovo sigurno napušta Hajduk, možda već danas…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nešto više od mjesec dana uoči svog 20. rođendana Nikola Vlašić ostvarit će transfer kojim će njegov Hajduk skinuti vlastiti rekord. Nakon 7 milijuna vrijednog transfera Nikole Kalinića u Blackburn iz 2009. godine, transfer Vlašića postat će najveći u povijesti kluba.

Kupac je Everton koji se tijekom posljednjih dana nateže s čelnicima Hajduka za oko dva milijuna eura. Bogatom engleskom klubu to je prava sitnica, jer je ove sezone već potrošio nevjerojatnih 150 milijuna eura na pojačanja. S druge strane, Hajduku je taj novac itekako važan.

Na Poljudu traže 10 milijuna eura, dok Englezi navodno daju osam. No za njih je to mala razlika, pa je čak i ugledni Guardian sinoć napisao kako je dogovor vrlo blizu realizacije. Nikola se u međuvremenu vratio s okupljanja mlade reprezentacije te u Splitu čeka rasplet.

Vlašić je oduševio menadžera Evertona Ronalda Koemana u obje utakmice play-offa Europske lige. 20-godišnji Splićanin dobio je većinu duela protiv iskusnih nogometaša Premierlige te je općenito odigrao dobre utakmice pred očima nizozemske legende koja velikog talenta može dobiti za danas uistinu mali novac.

Hajduk bi od transfera trebao inkasirati oko osam milijuna eura, ako dobije svih traženih 10, jer se novac, piše Dalmatinski portal, dijeli 70:30 u korist kluba nakon cifre od tri milijuna.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider