Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkrio za Dnevnik Nove TV

Igra odlično, nada se naslovu prvaka u jakoj ligi, a za 2022. glavna želja mu je Dalićev poziv za Katar

Nikola Vlašić otišao je ljetos iz CSKA Moskve u West Ham, ali jedan drugi Nikola - Moro - opet je hit u Rusiji.

Prošlo je već godinu i pol dana otkako je Nikola Moro u transferu vrijednom 8,5 milijuna eura zagrebački Dinamo zamijenio onim moskovskim.

I ove sezone, prvi su lovci velikog Zenita, trostrukog uzastopnog prvaka Rusije. Drže drugo mjesto sa samo dva boda manje.

"Situacija je super. Naravno kad si tako blizu da sanjaš da budeš prvak na kraju, za Dnevnik Nove TV je rekao 23-godišnji Solinjanin.

"Zenit je dominantan tamo. Imaju i najveći budžet i najveće zvijezde. Sve oko Zenita je za razinu više od ostalih. Moramo i čekati da oni kiksaju, tako da, vidjet ćemo."

S 23 godine, jedan je od najvažnih igrača svoje momčadi. Igrao je u svakoj od 20 utakmica Dinama, u prosjeku od visokih 80 minuta provedenih na terenu, a uz to je postigao dva pogotka i dodao dvije asistencije.

"Stvarno, ne mogu ništa reći. Igram sve, zadovoljan sam kako igram. Naravno, uvijek ima prostora za napredak i ja idem prema tome, pa gdje budem, gdje dođem, dokle dođem."

"Transfer? Moglo bi se tu nešto dogoditi..."

Kao dojučerašnji kapetan mlade hrvatske reprezentacije, razmišlja li o transferu u još veći klub?

"Mislim da bi se moglo tu nešto dogoditi, ali ja stvarno u ovom trenutku nemam nikakve planove. Niti sad ovu zimu želim otići negdje. Do ljeta, što bude, ako se dogodi da mu budemo prvi ili drugi pa uđemo u Ligu prvaka, opet to mijenja situaciju, tako da, trenutno stvarno ne razmišljam o tome."

Ali zato smireno razmišlja o budućnosti u A selekciji Vatrenih za koju još čeka pravu mogućnost za dokazivanje.

"Ako nastavim ovako, s obzirom da sam odigrao sve utakmice. Mislim da dobro igram i ako tako nastavim i ako bude sve u redu sa zdravljem, mislim da će to doći."

"Znaju Rusi da smo bolji od njih"

A prije nego što vrijeme stigne, Nikola je uživao nakon pobjede Vatrenih na Poljudu baš protiv ruske reprezentacije.

"Pa mislim, meni je bilo samo da ne ispadnemo od njih, onda sam gotov. A ovo kad smo mi njih pobijedili, to je još... Možeš se sprdati s njima i provocirati i naravno da mi je bilo drago. Ali nije da su oni bili kao da su nezasluženo ispali. Znaju da smo bili bolji od njih i da smo zaslužili pobijediti."

A tko zaslužuje ovu superuzbudljivu sezonu HNL-a završiti kao prvak?

"A vidi... Sad je to baš gusto. Dinamo je prvi, ovi su ispod sa bod-dva, utakmica manje, utakmica više. Stvarno nemam pojma."

Ali zato točno zna što mu je najveća želja u 2022.?

"Pa evo kad smo već pričali o reprezentaciji. Moja najveća želja je biti dio toga, Svjetsko prvenstvo pogotovo i mislim da daljnjih želja ni blizu toga nemam."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider