Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ne igra

Mladi Vatreni u problemima: Došao kod Srbina uhvatiti vizu za Katar, a onda se sve promijenilo

Promjena trenera u Bologni nije proslavila mladog hrvatskog veznjaka.

Galerija Nikola Moro

Nikola Moro je igrač koji je već u dresu Dinama stekao nogometno ime. Zahvaljujući igrama u Dinamu, dobio je poziv U-21 reprezentacije Hrvatske i postao kapetan izabrane vrste.

Bio je jedan od najboljih veznjaka HNL-a, a onda je stigao i transfer u Dinamo iz Moskve. U Rusiji je nastavio s odličnim igrama, odmah se nametnuo u prvom sastavu ruskog prvoligaša, a takve igre nisu prošle ispod radara klubovima iz najjačih liga svijeta.

Tako je ovog ljeta stigla ponuda iz Serie A, a poziv mladom 24-godišnjem Hrvatu uputio je Siniša Mihajlović, danas već bivši trener Bologne. Legendarni srpski nogometaš inzistirao je na dolasku hrvatskog veznjaka u klub, vidio ga je kao važnu kariku u prvih 11.

Moro je debitirao kod Mihajlovića protiv Spezije, nakon toga Mihajlović je otišao s klupe Bologne, a Moro je završio na klupi kod novog trenera Thiaga Motte.

Hrvatski je reprezentativac u posljednje tri utakmice sjedio na klupi, nije dobio ni minute kod bivšeg talijanskog reprezentativca, pomalo neobjašnjivo, ipak je Moro doveden kao veliko pojačanje na jednogodišnju posudbu s opcijom kupnje.

Katar mu je upitan, ali postoji nada

Zlatko Dalić u mislima već ima gotovo završen popis igrača za Svjetsko prvenstvo, još je tu nekoliko upitnika, a na listi mogućih kandidata je i Moro, koji je debitirao u ožujku za Vatrene na turniru u Katru. Dobra stvar za njega je što ga je Dalić već provjerio i uvjerio se u njegovu kvalitetu.

Njegova kvaliteta nije upitna, naprotiv, radi se o veznjaku koji će u budućnosti sigurno biti član reprezentacije jer Hrvatska nema toliku bazu igrača da jednog takvog veznjaka ne koristi, no upitan je za Katar. Ako ne bude igrao u Bologni, logično je da će se Dalić okrenuti drugim opcijama.

Dobra statistika

Na ruku mu ide to što Zlatko Dalić u Katar može povesti čak 26 igrača, a i ima još nekoliko utakmica za dokazivanje.

Bologna do Svjetskog prvenstva treba odigrati još osam utakmica, a sudbinu mu kroji Thiago Motta.

Moro u karijeri ima 221 profesionalnu utakmicu, zabio je 22 gola i dodao 14 asistencija, ima i šest nastupa u grupnoj fazi Lige prvaka, a odličan je bio u debiju za Vatrene protiv Bugarske.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider