Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
to bi bilo zanimljivo

Hrvatski napadač mijenja klub: Fenerbahče dovodi još jednog Nikolu Kalinića?

Prema pisanju španjolskih i turskih medija Kalinić bi mogao pojačati Fener.

Nikola Kalinić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Kalinić (31) korak je do transfer u redove turskog velikana Fenerbahčea.

Prema pisanju španjolskih i turskih medija, Kalinić će ovoga ljeta napustiti Atletico Madrid, a kao moguća destinacija spominje se Fenerbahče.

Posrnuli turski velikan u potrazi je za napadačima i pokazao je interes za Kalinića koji je u Atletico stigao prošlog ljeta za 15 milijuna eura iz Milana. Međutim, u Madridu se nije previše naigrao. Upisao je svega 15 nastupa uz dva postignuta gola.

Ode li Kalinić u Fenerbahče, doći će do zanimljive situacije jer je njegov košarkaški imenjak i prezimenjak već član turskog velikana. Srpski košarkaš Nikola Kalinić brani Fenerove boje od 2015., a njihova imena već su izazivala konfuziju.

Košarkaš Kalinić svojevremeno je otkrio zanimljivu anegdotu nakon što je nogometaš Kalinić izbačen iz hrvatske reprezentacije tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji.

"Postoje dvojica Nikola Kalinića, guglajte ako ne vjerujete''

''Na Twitteru su me psovali misleći da sam ja on. Na prvu nisam znao što se događa jer ne pratim baš nogomet. Mislio sam da sam možda nešto krivo napravio, ali ne zaslužujem ovako ružne riječi'', rekao je.

''Ljudi, nisam nogometaš, ovo se otelo kontroli. Postoje dvojica Nikola Kalinića, guglajte ako ne vjerujete'', poručio je tada na Twitteru.

U siječnju se nagađalo kako bi Kalinić mogao preseliti u Real Betis i Sevillu, ali do transfera nije došlo.

Atletico je spreman Turcima ponuditi Kalinića i 15 milijuna eura u zamjenu za makedonskog veznjaka Elifa Elmasa (19). Mladog Makedonca u svojim redovima žele i Inter, Lazio, Fiorentina, Tottenham i Sevilla.

Kalinić je tijekom karijere igrao za Hajduk, Istru, Šibenik, Blackburn, Dnjipro i Fiorentinu. U dresu hrvatske reprezentacije je odigrao 41 utakmicu i postigao 15 golova. Za vrijeme svjetskog prvenstva u Rusiji izbačen je iz reprezentacije zbog nediscipline i od tada ga izbornik Zlatko Dalić nije zvao među 'Vatrene'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider