Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pobjeda na startu

Niko Kranjčar debitirao za Glasgow Rangerse

Nogometaši Rangersa otvorili su natjecanje u Liga kupu gostujućom pobjedom 2-0 protiv Motherwella, a za škotskog velikana je debitirao hrvatski nogometaš Niko Kranjčar.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golove za Rangerse zabili su James Tavernier u 48. minuti, te Martin Waghorn u sudačkoj nadoknadi.
Niko Kranjčar je ušao u igru u 62. minuti, a već minutu kasnije je imao sjajnu priliku, no promašio je loptu. Bivši hrvatski reprezentativac koncem lipnja je potpisao dvogodišnji ugovor za Rangers koji se vratio u najviši rang škotskog nogometa nakon četiri sezone provedene u nižim ligama zbog financijskih problema.

Niko se tako vratio na 'Otok' nakon epizoda u Portsmouthu, Tottenhamu i QPR-u postavši treći Hrvat u Rangersu, nakon Dade Prše i Nikice Jelavića.

Kranjčar je karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu, no 2005. godine prešao je u Hajduk. Iz Splita je otišao u Portsmouth, a potom je igrao za Tottenham, Dinamo Kijev i Queens Park Rangers. Posljednjih šest mjeseci proveo je u američkom New York Cosmosu. Od 2004. do 2013. godine upisao 81 nastup i postigao 16 pogodaka za hrvatsku reprezentaciju.

Ove sezone škotski Liga kup se igra u izmijenjenom formatu. Klubovi su podijeljeni u osam skupina sa po pet ekipe, a četiri kluba (Celtic, Aberdeen, Heart, Hibernian) su u ovoj fazi slobodni. Osam pobjednika skupina, te četiri najbolja drugoplasirana sastava plasirat će se u drugi krug gdje ih već čekaju Celtic i društvo. Od drugog kruga kreće faza na ispadanje.

Rangers je u skupini F zajedno sa Stranraerom, East Stirlingshireom, Annan Athleticom, te Motherwellom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider