Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službena potvrda

Presudila mu "petarda": Bayern smijenio Niku Kovača!

Bivši hrvatski izbornik dobio je otkaz na klupi bavarskog giganta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niko Kovač više nije trener Bayerna! Tu vijest je objavio bavarski klub na svojoj službenoj web-stranici.

Bivšem hrvatskom izborniku presudio je teški poraz kojeg je Bayern ove subote doživio na gostovanju kod Eintracht Frankfurta, stradavši s 5:1.

Čelni ljudi bavarskog giganta, predsjednik Uli Hoeness, izvršni predsjednik Karl-Heinz Rummenigge i sportski direktor Hasan Salihamidžić s Kovačem su dogovorili sporazumni raskid ugovora.

"Učinak naše momčadi u posljednjim tjednima i rezultati su nam pokazali da trebamo djelovati. S Nikom smo imali otvoren i ozbiljan razgovor te smo došli do zaključka da on više ne bude trener Bayerna. Svi žalimo zbog takvog razvoja događaja. Želio bih zahvaliti Niki Kovaču u ime Bayerna za njegov rad, posebno na osvajanju dvostruke krune prošle sezone", poručio je Rummenigge.

Zasad, pomoćni trener Hans Flick će biti zadužen za treninge prve momčadi uoči važnih utakmica s Olympiakosom u Ligi prvaka i protiv Borussije Dortmund u Bundesligi, poručeno je iz Bayerna.

Kovač je preuzeo Bayern u travnju 2018. godine umjesto Juppa Heynckesa i već u prvoj sezoni je bio na rubu otkaza.

Fantastično odradio drugi dio sezone i uzeo duplu krunu

Bayern je slabo ušao u sezonu i nakon 15 kola imao je čak devet bodova zaostatka za Borussijom i činilo se kako će biti nemoguća misija nadoknaditi tako veliki zaostatak. Na pola sezone Borussia je imala šest bodova višak, a nakon 20 kola velikih sedam bodova plusa. Međutim, samo četiri kola kasnije Bayern je dostigao zaostatak i obje momčadi su nakon 24. kola imale po 54 boda.

Borussia je upala u veliku krizu i od 20. do 24. kola ostvarila je samo jednu pobjedu uz dva remija i poraz, dok su Bavarci nanizali četiri pobjede. U možda i ključnoj utakmici sezone Bayern je deklasirao Borussiju sa 5:0 i načinio ključni korak na putu prema rekordnom 29. naslovu prvaka.

Kovač je na koncu proslavio naslov prvaka, te osvojio i njemački Kup, dok je u Ligi prvaka Bayern ispao u osmini finala od kasnijeg europskog prvaka Liverpoola.

Bayern niti ove sezone nije krenuo uvjerljivo i trenutačno se nalazi na četvrtom mjestu sa 18 bodova, četiri manje od Borussije Moenchengladbach.

Kovač je ukupno vodio Bavarce u 65 nastupa u svim natjecanjima, a upisao je 42 pobjede, 15 remija i osam poraza.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider