Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedna pobjeda do "besmrtnosti"

Niko Kovač postaje drugi čovjek u povijesti njemačkog nogometa kojem je to uspjelo?

Niko Kovač danas ima priliku postati tek drugi trener u povijesti njemačkog nogometa koji je DFB Pokal osvajao kao igrač i trener s istim klubom.

Niko Kovač s trofejem Bundeslige (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski trener na klupi Bayerna i bivši izbornik Vatrenih Niko Kovač ima priliku ispisati povijest njemačkog nogometa. Kovačev Bayern danas igra u finalu DFB Pokala (njemačkog Kupa) protiv RB Leipziga i ako slavi postat će tek drugi trener u povijesti njemačkog nogometa koji je osvajao ovo natjecanje kao igrač i trener s istim klubom.

Jedino je Thomas Schaaf uspio kao trener Werdera iz Bremana osvojiti DFB Pokal najprije kao igrač 1991. i 1994. godine, a zatim čak tri puta kao trener 1999., 2004. i 2009. godine.

Kovač je kao igrač osvojio DFB Pokal s Bayernom 2003. godine, kada je u finalu bavarski klub slavio protiv Kaiserslauterna s 3:1. Kovač nije igrao u tom finalu, ali je na putu do finala zaigrao u četiri od pet utakmica.

Kovač je već lani ispisao povijest kada se priključio uglednoj listi imena koja su trofej njemačkog Kupa osvajali kao igrač i trener (ne s istim klubom). Kovač je lani u oproštajnoj utakmici na klupi Eintrachta iz Frankfurta nokautirao Bayern u finalu s 3:1, te nekoliko dana kasnije stigao u Munchen na potpisivanje ugovora s bavarskim divom.

Kovač se priključio Ludwigu Jandi, Alfredu Schmidtu, Thomasu Schaafu i Juppu Heynckesu, trenerima koji su u Njemačkoj osvajali naslov pobjednika DFB Pokala kao igrači i kao treneri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider