Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žele na Euro 2024.

Niko Kovač preuzima respektabilnu europsku reprezentaciju? Debi bi trebao imati protiv – Hrvatske

Niko Kovač je donedavno vodio Monaco, a sad bi mogao postati izbornik Austrije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač poslije nekoliko godina treniranja klubova (Eintracht Frankfurt, Bayern, Monaco) mogao bi se vratiti izborničkom poslu, i to na klupi reprezentacije Austrije.

Austrijski mediji pišu da je Kovač među glavnim kandidatima za nasljednika Franca Fodea, koji je dobio otkaz nakon što je zapeo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Austrija je doživjela veliko razočaranje, završivši tek na četvrtom mjestu u skupini F, iza Danske, Škotske i Izraela. Lošiji od njih bili su samo Farski Otoci i Moldavija, pa je jasno zbog čega Fode više nije mogao ostati na klupi te je krenula potraga za novim izbornikom.

Petković glavni protukandidat

Glavni protukandidat Kovaču je još jedan trener hrvatskog porijekla, Vladimir Petković, Sarajlija koji posjeduje putovnice čak tri države punih je sedam godina bio na klupi reprezentacije Švicarske, a odnedavno je opet bez posla nakon što je smijenjen u Bordeauxu, u kojem je proveo tek nešto više od pola godine.

Tko god bude izabran, krajem svibnja će okupiti Davida Alabu, Marka Arnautovića i društvo, na početku priprema za novo izdanje Lige nacija, koje će Austrija otvoriti utakmicom protiv Hrvatske 3. lipnja na stadionu Gradski vrt u Osijeku.

U toj skupini A1 još su Francuska i Danska.

Što se tiče idućeg velikog natjecanja na koje se Austrija može plasirati, Europskog prvenstva u Njemačkoj 2024., ždrijeb kvalifikacijskih skupina održat će se 9. listopada ove godine u Frankfurtu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider