Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Senzacija iz Münchena

Niko Kovač na klupi Bayerna!? Ima osobine zbog kojih je to moguće!

Ime Nike Kovača pojavilo se među kandidatima za mjesto trenera minhenskog diva - Bayerna!

Niko Kovač (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Senzacionalna vijest pojavila se u njemačkim medijima, točnije Sky Sportu. Niko Kovač jedan je od kandidata da naslijedi Juppa Heynckesa na klupi minhenskog Bayerna! Reporter Skyja Uli Kohler smatra da Kovač ima sve potrebno da zasjedne na klubu bavarskog diva.

Šefovi Bayerna, Uli Hoeness i Karl-Heinz Rummenigge, i sportski direktor Hasan Salihamidžić najavili su da će u narednim mjesecima objaviti ime Heynckesova nasljednika, a njihove želje su sljedeće: Trener mora tečno govoriti njemački, mora dati momčadi prepoznatljivu igru i mora imati nekoliko taktičkih sistema u kojima momčad može igrati. Uz to, mora u momčad unijeti disciplinu, red, borbeni duh i glad za pobjedom.

Kovač, prema mišljenju reportera Sky Sporta, ima sve potrebne karakteristike za ovaj posao! Bivši hrvatski izbornik trenutno impresionira na klupi frankfurtskog Eintrachta, koji trenutno drži visoko sedmo mjesto Bundeslige. Kovač preferira Heynckesov sustav 4-2-3-1, ali isto tako zna primjeniti 3-5-2 ili 3-4-3 ako je to potrebno.

Rad i disciplina: Kovačev Eintracht je treći po broju pretrčanih kilometara u prosjeku po utakmici s čak 118, odnosno osam više u usporedbi s Bayernom!

I na kraju, Kovač je bivši igrač Bayerna koji je igrao zajedno sa sportskim direktorom, Salihamidžićem, u šampionskoj momčadi. Obitelj mu živi u Salzburgu, što je samo 150 kilometara udaljeno od Munchena.

"Puno je argumenata u korist rođenog Berlinčanina, no što o svemu tome misli Kovač?", zaključuje Sky.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider