Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobio milijunsku plaću

Velika čast, ali i obveza: Niko Kovač drugi najplaćeniji trener Bundeslige, evo koliko zarađuje

Niko Kovač nedavno je preuzeo Wolfsburg u kojem od njega imaju velika očekivanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač nedavno je imenovan za novog trenera Wolfsburga.

Poslije razočaravajuće prošle sezone, u kojoj su osvojili tek 12. mjesto u Bundesligi, Vukovi su se odlučili na angažman Nike Kovača kojem su dali odriješene ruke za izgradnju momčadi, ali i veliku plaću.

Prema podacima koji su procurili u njemačkim medijima, Kovačeva godišnja plaća u Wolfsburgu iznosi četiri milijuna eura i s tim iznosom on je drugi najplaćeniji trener u Bundesligi.

Nesumnjivo je ova cifra znak velikog povjerenja koje čelnici Wolfsburga imaju u Kovača, ali istovremeno znači i obvezu i odgovornost

Više od Kovača zarađuje samo Bayernov trener Julian Nagelsmann, osam milijuna eura.

Na trećem mjestu je Edin Terzić iz Borussije Dortmund s tri i pol milijuna eura godišnje, dok četvrtu poziciju dijele stratezi RB Leipziga Domenico Tedesco i Bayer Leverkusena Gerardo Seoane koji po sezoni dobivaju dva i pol milijuna eura.

Najnižu plaću među bundesligaškim trenerima ima Enrico Maasen iz Augsburga sa 700.000 eura. Schalkeov trener Frank Kramer ima godišnju plaću od 800.000 eura, a još su dva stručnjaka čija zarada ne prelazi iznos od milijun eura - Pellegrino Matarazzo iz Stuttgarta i Ole Werner iz Werdera koji imaju po 900.000 eura.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider