Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Sjajan klub i grad"

Bijeli dobili zanimljivo pojačanje: Hajduk angažirao njemačkog stručnjaka

Njemački stručnjak Martin Rafelt preuzima funkciju glavnog analitičara Hajdukove Akademije.

Martin Rafelt (Foto: hajduk.hr) (Foto: hajduk.hr)

Hajdukovoj Akademiji prije nekoliko dana i službeno je priključen mladi njemački nogometni stručnjak Martin Rafelt, piše službena web stranica Hajduka.

Ovaj 27-godišnjak preuzima funkciju glavnog analitičara Akademije, a ističe se po tome što je jedno vrijeme u Mainzu radio u stručnom stožeru Tomasa Tuchela, koji je kasnije postao trener Borussije Dortmund.

Mladi stručnjak autor je brojnih radova na temu nogometne taktike, čest je gost nogometnih konferencija, a napisao je i knjigu o nogometnoj filozofiji Juergena Kloppa.

"Najveće iskustvo stekao sam u Mainzu gdje me pozvao trener Tuchel, a potom sam zadnje dvije godine trenirao mlađe selekcije u jednom manjem njemačkom klubu koji se zove FSV Witten. Nogometnom taktikom i analizom bavim se već deset godina, to je postala moja strast nakon što sam zbog ozljede morao prekinuti karijeru", kazao je Martin.

Na Poljudu je najviše vremena proveo s juniorima, ali njegova zadaća je rad sa svim uzrasnim kategorijama Akademije.

"Moj posao je scouting, analiza momčadi, te individualan rad s igračima na taktičkim postavkama. Bavim se analizom momčadi, kako trenutno funkcionira, kako može funkcionirati i utvrđivanjem onoga što se može ispraviti i poboljšati. Isto tako bavit ćemo se strukturom i sistemom utakmica i treninga, te unaprjeđenjem igre kroz taktičke postavke."

Oduševljen je Hajdukom i Splitom.

"Stigao sam nakon što me pozvao voditelj Akademije Krešimir Gojun, priključio sam se Mariju Despotoviću budući da njega znam od prije, pričali smo i pristao sam doći. Dojmovi su odlični, ovo je sjajan klub, Akademija je veliki izazov za mene, sviđa mi se okruženje, mentalitet igrača i cijela ova atmosfera u Hajduku i oko njega. Posebno sam oduševljen gradom, ovo je odlično mjesto za živjeti, sretan sam što sam se priključio Hajduku", zaključio je Rafelt u razgovoru za Hajdukovu web stranicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider