Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko je tu lud?

Niger se izruguje s FIFA-om i svijetom: Sedmorica rođena 1. siječnja?!

Svjedočimo li velikom skandalu na Svjetskom prvenstvu do 17 godina, koje se ovih dana igra u Indiji?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednjih godina nerijetko smo svjedoci koliko starije zapravo izgledaju neki sportaši iz afričkih zemalja, a za neke se i ispostavi da su lagali za svoje godine. Što tek reći za situaciju sa Svjetskog nogometnog prvenstva do 17 godina u Indiji i reprezentaciju Nigera, koja ima sedmoricu nogometaša rođenih 1. siječnja!?

Petorica su rođeni 1. siječnja 2000. godine, a dvojica 1. siječnja 2001. Treba naglasiti na nogometaši koji su rođeni 31. prosinca 1999. godine nemaju pravo nastupa na natjecanju.

Stoga ili Niger ima nevjerojatnu sreću da ima čak petoricu igrača koji rođeni točno na dan kada kreće pravo nastupa, ili se smiju cijelom svijetu s varanjem u svoju korist, a sve to u prvom redu dozvoljava krovna nogometna organizacija FIFA, kojoj očito ništa nije sumnjivo!

Treba ipak reći da je Niger zemlja trećeg svijeta, u kojoj djeca dolaze na svijet u svakojakim uvjetima. Kada dođe vrijeme za prijavu djeteta u službene knjige, mnogi se odlučuju da jednostavno kažu 1. siječanj, jer ionako nitko ne zna kada se dijete zapravo rodilo.

Doduše, teško da su se nešto posebno za sada okoristili, jer su u prvoj utakmici poraženi od Španjolske s 4:0, u drugoj su pobijedili Sjevernu Koreju, a u posljednjem kolu igraju protiv Brazila koji ima maksimalnih šest bodova u skupini.

Niger ima šansu izboriti prolaz u idući fazu, jer četiri od šest najbolje trećeplasiranih reprezentacija odlaze u nokaut fazu. Niger je za sada treća reprezentacija u poretku s tri boda, no ukoliko upiše poraz od Brazila, a Kostarika i Meksiko slave, to bi se moglo promijeniti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider