Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
On je njihov navijač

Je li ovo čovjek kojeg Abramovič traži za Chelsea? Ima planove i za stadion

Chelsea će uskoro dobiti novog vlasnika, Roman Abramovič već vodi pregovore o prodaji kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni osvajač Lige prvaka, londonski Chelsea, uskoro bi trebao dobiti novog vlasnika.

Nakon što je Roman Abramovič protekli tjedan objavio da prodaje klub koji je 2003. godine kupio za 140 milijuna funti, javilo mu se nekoliko zainteresiranih kupaca. Prvi od njih bio je američki milijarder Todd Boehly, zatim i Švicarac Hansjörg Wyss, a posljednje ime koje je isplivalo je Nick Candy.

Riječ je o britanskom tajkunu koji se obogatio na nekretninama, on prema pisanju Guardiana priprema ponudu tešku dvije i pol milijarde funti, koja bi uključivala i renovaciju Stamford Bridgea.

Candy je navijač Chelseaja i htio bi kupiti klub, ali neće moći samostalno licitirati, odnosno u ovu priču neće moći ući sam.

Abramovič želi ostaviti Chelsea u pravim rukama

Ono što se Abramoviču sviđa je njegova predanost i želja da Chelsea ostane ono što jest proteklih 10-ak godina. Istina je da Abramovič želi što prije prodati klub kako bi na taj način demantirao svoju povezanost s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, ali isto tako ne želi Chelsea prodati bilo kome.

Ne radi se tu samo o financijama, već Rus želi biti siguran da klub ostavlja u pravim rukama, da novi vlasnik pokaže da ima održiv plan i sredstva kako bi osigurao da Chelsea ostane uspješan. Abramovič ne želi da propadne ostavština koju je izgradio u Chelseaju od 2003. godine naovamo.

U tom smislu Candy djeluje kao čovjek kojeg traži, međutim ostaje pitanje novčane prirode. Abramovič je već ranije izvjesio cijenu od tri milijarde funti, a to Candy (sam) nema.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider